Ρωσία: Η Μόσχα έκλεισε το προξενείο της Πολωνίας στο Σμολένσκ

Η Πολωνία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο αν η Ρωσία κλείσει τις διπλωματικές αποστολές της, δήλωσε σήμερα ο πολωνός πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι αποφάσισε να κλείσει το προξενείο της Βαρσοβίας στο Σμολένσκ.

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έκλεισε το προξενείο της Πολωνίας στο Σμολένσκ και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax η Μόσχα έλαβε αυτή την απόφαση εξαιτίας των πολωνικών “αντιρωσικών ενεργειών”, όπως τις χαρακτήρισε.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει τις σχέσεις της Βαρσοβίας με την Μόσχα.

Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα με εκστρατείες παραπληροφόρησης και κατασκοπεία, ενώ η Μόσχα έχει επιτεθεί στην εχθρική ρητορική, όπως την θεωρεί, της Βαρσοβίας.

“Λαμβάνουμε συστηματικά πληροφορίες για επιθετικές διπλωματικές ενέργειες από την Ρωσία. Αν η Ρωσία καταλήξει να αρχίσει να κλείνει τα γραφεία μας θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο”, δήλωσε ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου.

Το προξενείο στο Σμολένσκ έχει ιδιαίτερη σημασία για την Πολωνία καθώς είναι επιφορτισμένο με την επιτήρηση δύο χώρων εθνικής μνήμης–το κοιμητήριο του Κατίν και τον τόπο όπου σημειώθηκε η αεροπορική τραγωδία του Σμολένσκ το 2010.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί