Ρωσία: Αίρεται η απαγόρευση εξαγωγής βενζίνης που είχε επιβληθεί τον Σεπτέμβριο λόγω του πληθωρισμού

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αίρεται η προσωρινή απαγόρευση εξαγωγής βενζίνης, την οποία είχε επιβάλει στα μέσα Σεπτεμβρίου λόγω της εκτόξευσης της τιμής της στα πρατήρια καυσίμων, με φόντο την αύξηση του πληθωρισμού.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει, από σήμερα 17 Νοεμβρίου, την προσωρινή απαγόρευση των εξαγωγών που είχε επιβληθεί στις 21 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων για τη σταθεροποίηση των τιμών στην εσωτερική αγορά» ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Μέσα σε δύο μήνες «η χονδρική τιμή της βενζίνης υποχώρησε σημαντικά», εξήγησε το υπουργείο, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους δείκτες παραγωγής και τις τιμές και δεν αποκλείει την πιθανότητα να απαγορευθούν και πάλι οι εξαγωγές «εάν κριθεί αναγκαίο».

Μετά την ανακοίνωση της Μόσχας η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές συνέχισε να αυξάνεται, με το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας να φτάνει τα 79,81 δολάρια το βαρέλι (+3,09%) και το αμερικανικό αργό WTI τα 75,10 δολάρια (+3,02%) γύρω στις 18.15 (ώρα Ελλάδας).

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί