Ένας μαρμάρινος ελέφαντας, έργο του διάσημου Ιταλού γλύπτη Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι, κορυφαίου του μπαρόκ, υπέστη ζημιές καθώς ο αριστερός χαυλιόδοντας βρέθηκε σπασμένος και πεσμένος στη βάση του μνημείου στην καρδιά της Ρώμης, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η ζημιά ανακαλύφθηκε τη Δευτέρα το βράδυ και η αστυνομία δήλωσε ότι θα εξετάσει βίντεο από την Πιάτσα ντέλα Μινέρβα για να διαπιστώσει αν η ζημιά ήταν αποτέλεσμα βανδαλισμού ή προκλήθηκε από εβδομάδες ασυνήθιστα έντονων βροχοπτώσεων.
Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Αλεσάντρο Τζούλι, τόνισε ότι πιστεύει ότι ήταν σκόπιμη η ενέργεια, λέγοντας ότι το άγαλμα του 17ου αιώνα, το οποίο στηρίζει έναν αρχαίο αιγυπτιακό οβελίσκο, έπεσε θύμα μιας «παράλογης πράξης βαρβαρότητας».
«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά του έθνους πρέπει να υποστεί τόσο σοβαρή ζημιά», δήλωσε σε ανακοίνωσή του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το γλυπτό, γνωστό ως Elefantino (μικρός ελέφαντας), παθαίνει ζημιές.
Τον Νοέμβριο του 2016, η άκρη του ίδιου χαυλιόδοντα βρέθηκε με τον ίδιο τρόπο σπασμένη.
Το έργο επανατοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης.
Το γλυπτό, που φιλοτεχνήθηκε το 1667 από τον Έρκολε Φεράτα βασισμένο σε σχέδιο του Μπερνίνι, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Πάνθεον, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώμη: Έσπασε χαυλιόδοντας του μαρμάρινου “μικρού ελέφαντα”, διάσημου γλυπτού του Μπερνίνι, vid
- Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ καλεί τον ΔΟΕ να μην ασχολείται με την «κλιματική αλλαγή»
- Ρεκόρ για τον Σταμάτη Γονίδη και το τραγούδι “Δικιά μου είναι η ζωή” – Έφτασε τις 14 εκατ. προβολές
- Φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας μετά την απολογία του
- Μεξικό: Ένας 36χρονος νεκρός και οκτώ παιδιά τραυματισμένα σε επίθεση σε πάρκο
- Νίκη Κεραμέως: Η ανεργία στην Ελλάδα χαμηλότερη από Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία και Γαλλία
- Πολωνία: Επίσκοπος δικάζεται με την κατηγορία της συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς
- 650 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην Κεντρική Μακεδονία
- Την έναρξη λειτουργίας της νέας ψηφιακής εφαρμογής railway.gov.gr ανακοίνωσε ο Κυρανάκης
- Ιωάννινα: Χειροπέδες σε 47χρονο που παρίστανε τον ιερέα ενώ είχε καθαιρεθεί









