• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρεζιλίκια των Τούρκων με τους S-400 αποκαλύπτουν οι Ρώσοι- Παταγώδης αποτυχία (Vid)

Ρεζιλίκια των Τούρκων με τους S-400 αποκαλύπτουν οι Ρώσοι- Παταγώδης αποτυχία (Vid)

s-400
Ρώσοι ειδικοί συνέκριναν τις δύο εκτοξεύσεις των S-400 που έκαναν οι Τούρκοι και αποκαλύπτουν ότι δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν τον στόχο.

Παρά το γεγονός ότι τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 Triumph χτυπούν αεροπορικούς στόχους με σχεδόν 100% επιτυχία, κατά τη διάρκεια των δοκιμών, των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων, που έκανε η Τουρκία, ο αντιαεροπορικός κατευθυνόμενος πύραυλος δεν μπόρεσε να καταρρίψει τον στόχο εκπαίδευσης, όπως αποδεικνύεται από τα βίντεο που λήφθηκαν από διάφορες οπτικές γωνίες και από στελέχη του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα οποία φέρουν παράδειγμα του πώς παρεμποδίζεται ένας αεροπορικός στόχος.

Όπως αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro, που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα: «Η πρώτη πολεμική χρήση του πυραυλικού συστήματος άμυνας S-400 από τον τουρκικό στρατό απέτυχε λόγω της άρνησης της Άγκυρας να βοηθήσουν οι ειδικοί Ρώσοι στρατιωτικοί».

Στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από τους Τούρκους παρουσιάζονται οι εκτοξεύσεις των πυραύλων και τέλος.

Πουθενά δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί η στιγμή του χτυπήματος του στόχου, ούτε υπήρξε ο ήχος της έκρηξης της κεφαλής των πυραύλων, όπως ενημερώνουν οι ειδικοί, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα.

«Η Άγκυρα μέχρι στιγμής δεν έκανε επίσημες δηλώσεις σχετικά με τις εκτοξεύσεις των πυραύλων, ωστόσο, το πιο εκπληκτικό είναι ότι ενώ οι στόχοι που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, για τους S-400 ήταν οι κατάλληλοι, πουθενά δεν φάνηκαν στον ουρανό, παρόλο που δεν υπήρχαν σύννεφα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί «το σύστημα S-400 μπορεί να δοκιμαστεί μόνο σε πυραύλους ή μαχητικά αεροσκάφη, αλλά όχι σε μικρά drone. Η απουσία ίχνους πτήσης στόχου, η απουσία έκρηξης της κεφαλής πυραύλων και η ευθεία της πορείας πτήσης ενός πυραύλου είναι ανησυχητικά στοιχεία».

Όπως αναφέρει το avia.pro: “Στο βίντεο που δημοσίευσε ο τουρκικός στρατός, μπορείτε να δείτε ότι ο απελευθερωμένος αντιαεροπορικός πύραυλος πετά κατά μήκος μιας μάλλον ασυνήθιστης πορείας – μετά την εκτόξευση, ο πύραυλος κατευθύνεται κάθετα προς τα πάνω, προφανώς χωρίς να συλλάβει τον στόχο ή να επιτεθεί στον τελευταίο όταν βρισκόταν σε ακτίνα 1-2 χιλιομέτρων από το σημείο εκκίνησης. Επιπλέον, δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα – δεν υπάρχει έκρηξη, ούτε ήχος που θυμίζει πύραυλο που χτυπά έναν αεροδυναμικό στόχο”.

Συγκρίνοντας το προσωπικό του τουρκικού στρατού με το προσωπικό του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, μπορεί κανείς να δει μια βασική διαφορά μεταξύ των δύο δοκιμών – ο πύραυλος κατευθύνεται άμεσα στον στόχο και στο τελικό στάδιο τον χτυπά επιτυχώς, όπως αποδεικνύεται από την έκρηξη. και το νέφος καπνού που προκύπτει.

Επιπλέον, οι ειδικοί δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι, παρά τη δήλωση της Άγκυρας σχετικά με τη δοκιμή τριών κατευθυνόμενων πυραύλων κατά των αεροσκαφών ταυτόχρονα, στην πραγματικότητα, μιλάμε για μία μόνο εκτόξευση, η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα.

Tην προηγούμενη εβδομάδα η ιστοσελίδα turkishminute.com, επικαλούμενη τουρκικό έγγραφο, όπου αναφέρονταν λεπτομέρειες για την επικείμενη δοκιμή που θα διεξαγόταν στο πεδίο βολής της Σινώπης, ο στόχος ήταν «να εξασφαλιστεί η ικανότητα εμπλοκής του οπλισμένου συστήματος S-400, η ικανότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης των ραντάρ του συστήματος, οι δυνατότητες επικοινωνιών του και ο έλεγχος των δυνατοτήτων πυροδότησης και ελέγχου εντολών».

photo video screenshot

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.