ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην Ουκρανία: Η περιοχή Zaporozhye θέλει άμεσα ένταξη στην Ρωσία

Είναι που χάνει ο Πούτιν: Ιδού η απάντηση στην... ουκρανική αντεπίθεση...

Ο πρόεδρος του δημόσιου κινήματος “Είμαστε μαζί με την Ρωσία” Βλαντιμίρ Ρογκόφ τόνισε πριν από λίγο πως πάνω από το 70% της επικράτειας της περιοχής Zaporozhye έχει ήδη απελευθερωθεί και θέλει την ένωση με την Ρωσία, όπως μεταδίδει το TASS.

Το δημοψήφισμα στην περιοχή Zaporozhye περιλαμβάνει το ζήτημα της κήρυξης της ανεξαρτησίας εντός των διοικητικών ορίων ολόκληρης της περιοχής, δήλωσε ο Rogov.

 «Ολόκληρη η περιοχή του Ζαπορόζιε», είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Soloviev Live , απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με τα όρια εντός των οποίων υποτίθεται ότι θα ανακηρυχθεί η ανεξαρτησία της περιοχής.

Υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή πάνω από το 70% της επικράτειας της περιοχής Zaporozhye έχει ήδη απελευθερωθεί, αλλά το διοικητικό της κέντρο – η πόλη Zaporozhye – εξακολουθεί να παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Σημειώνεται πως οι αρχές των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και οι διοικήσεις των περιοχών Ζαπορόζιε και Χερσώνα, αποφάσισαν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στην Ρωσία. Η ψηφοφορία σε όλες αυτές τις περιοχές θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Στην περιοχή Zaporozhye, θα ζητηθεί να αποσυρθεί από την Ουκρανία, να κηρύξει την ανεξαρτησία του και στη συνέχεια να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πλέον νομιμοποιείται η Ρωσία να υπερασπιστεί το έδαφός της σε περίπτωση που επιτεθούν οι Ουκρανοί σε αυτές τις περιοχές!

«Η καταπάτηση ρωσικών εδαφών είναι έγκλημα που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις άμυνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα δημοψηφίσματα προκαλούν τόσο φόβο στο Κίεβο και στη Δύση», είπε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram, σημειώνοντας ότι κανένας ηγέτης της Ρωσίας του μέλλοντος δεν θα είναι σε θέση να ανατρέψει συνταγματικά την έκβασή τους.

«Αυτά τα δημοψηφίσματα θα άλλαζαν εντελώς το διάνυσμα της ανάπτυξης της Ρωσίας για δεκαετίες. Και όχι μόνο της χώρας μας. Ο γεωπολιτικός μετασχηματισμός του κόσμου θα ήταν μη αναστρέψιμος μόλις ενσωματωθούν τα νέα εδάφη στη Ρωσία», έγραψε ακόμη ο Μεντβέντεφ.

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί