Ραγδαίες εξελίξεις με την FED στις ΗΠΑ! Φέρνουν σκόπιμα οικονομικό κραχ; ΒΙΝΤΕΟ «βόμβα»

Βουλευτές ζητούν εδώ και τώρα έλεγχο! Ξημερώνουν μέρες «σύγκρουσης» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Ενώ οι αξιωματούχοι της Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) υποστηρίζουν ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι σταθερό και «πιο ανθεκτικό» από ό,τι πριν από δύο δεκαετίες, το τραπεζικό σύστημα των Αμερικανών βρίσκεται στο μικροσκόπιο στον απόηχο της αναταραχής νωρίτερα φέτος που οδήγησε στην κατάρρευση τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Silicon Valley Bank και της Signature Bank και απειλεί με ντόμινο τον δυτικό κόσμο!

Στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει πολύ ζωηρά, συγχώνευση τραπεζών, οι οποίες καταρρέουν και προκαλούν τριγμούς στην αμερικανική οικονομία, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί και να μην καταρρεύσει!

Πέραν τούτου, οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια ύφεση της στεγαστικής αγοράς, δήλωσε η Wells Fargo δίνοντας «τυράκι» για όλα όσα θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον στις ΗΠΑ.

Στο στόχαστρο βουλευτών μπαίνει για τα καλά η FED, η οποία φαίνεται να έχει απεριόριστες εξουσίες σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα της χώρας χωρίς καμία ευθύνη, όπως σχολιάζεται! Αυτό ισοδυναμεί, όπως αναφέρουν συντηρητικοί κύκλοι στις ΗΠΑ σε έλλειψη διαφάνειας από την «Fed», η οποία έχει την δυνατότητα να κρύβει κρίσιμες πληροφορίες από το Κογκρέσο! Ως εκ τούτου, ο γερουσιαστής Rand Paul (R-KY) προώθησε μια ψηφοφορία για «Έλεγχο της Fed» νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με την ελπίδα να αναληφθούν ευθύνες!

Η ένταση στις ΗΠΑ αυξάνεται, καθώς η οικονομία οδηγείται, κατά πολλούς σκοπίμως, σε επικίνδυνα μονοπάτια και η «σύγκρουση» με την διεθνιστική FED και μη διεθνιστών πολιτικών αναμένεται να «φουντώσει» με απρόβλεπτες συνέπειες!

Όπως δήλωσε ο Rand Paul:

«Το “FED-Ομοσπονδιακό Αποθεματικό” αποτελεσματικά ελέγχει την οικονομία, αλλά χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο.

Κανένας άλλος θεσμός, δεν έχει τόση ανεξέλεγκτη  εξουσία. Η FED απέδειξε την απεριόριστη εξουσία του κατά την διάρκεια της πανδημίας. Τύπωσε χρήματα, αγόρασε κρατικούς τίτλους και, διέθεσε τεράστια ποσά χρημάτων σε ευνοημένες βιομηχανίες.

Το αποτέλεσμα, ήταν να προστεθούν σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια  στον ισολογισμό της “Fed”, -τον μεγαλύτερο  στην ιστορία μας. Όταν ο Dodd-Frank, διέταξε έναν περιορισμένο εφάπαξ έλεγχο των ενεργειών της “Fed”, το γραφείο λογοδοσίας της κυβέρνησης αποκάλυψε ότι, κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης η FED διέθεσε πάνω από 16  τρισεκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες και, ξένες τράπεζες.

Αυτό το είδος της πληθωριστικής διάσωσης, δεν θα  πρέπει να κρατηθεί μυστικό από το κοινό. Ενώ  οι πολιτικές της Fed για εύκολο χρήμα καθιστούν τους πλούσιους πλουσιότερους, οι παράπλευρες απώλειες είναι ο υψηλός   πληθωρισμός. Όπως περίφημα εξήγησε ο Milton Friedman, ο πληθωρισμός είναι φορολογία χωρίς νομοθεσία. Το Κογκρέσο δεν μπορεί να ελέγξει τις ενέργειες της Fed, αλλά οι ενέργειες της Fed μπορεί να κοστίσουν ακριβά στους Αμερικάνους»!

Δείτε το βίντεο:

Photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί