Ραγδαίες εξελίξεις με Συρία: Τι αποφασίστηκε, όποιος δεν υπακούσει θα καταστραφεί…

Τι μεταδίδεται…

Περίπου δέκα χρόνια μετά την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Συρίας, οι δύο αραβικές χώρες κινούνται προς μια προσέγγιση, στο πλαίσιο ραγδαίων αλλαγών στην Μέση Ανατολή και την Ανατ. Μεσόγειο!

Όπως αναφέρει αποκλειστικά η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal , Κάιρο και Δαμασκός διεξάγουν συνομιλίες για την αποκατάσταση της σχέσης τους. Επικαλούμενη ενημερωμένες πηγές, η εφημερίδα περιγράφει τις διαπραγματεύσεις ως προχωρημένες.

Η έκθεση αναφέρεται σε επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Συρίας Faisal Mekdad στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα. Ο Σύρος επικεφαλής διπλωμάτης συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Samih Shukri για να ανοίξει το δρόμο για την εξομάλυνση των σχέσεων. Τα τοπικά ΜΜΕ γράφουν για φιλική υποδοχή. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη Σύρου υπουργού Εξωτερικών στην Αίγυπτο εδώ και δέκα χρόνια. Στις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο, εκτός από την πολιτική διευθέτηση της συριακής σύγκρουσης, συζητήθηκε η επιστροφή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο με τη μεσολάβηση του Κάιρου και του Ριάντ.

Σύμφωνα με την  Wall Street Journal, άλλες αραβικές χώρες αλλάζουν τις πολιτικές τους για την Συρία εν μέσω των ραγδαία εξελισσόμενων γεγονότων που διαμορφώνουν τη γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρόεδροι της Αιγύπτου και της Συρίας, Αμπντ αλ Φάταχ αλ Σίσι και Μπασάρ αλ Άσαντ, θα μπορούσαν να συναντηθούν μετά το τέλος του ισλαμικού μήνα νηστείας, του Ραμαζανιού, στα τέλη Απριλίου. Η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Είναι προφανές πως οι Μεγάλες Δυνάμεις επιδιώκουν, στην παρούσα φάση, ειρήνη και συνεργασία στην Μέση Ανατολή! Σε αυτήν χωράει και η Συρία, η οποία στηρίζεται από τον Πούτιν, τον οποίο αν δεν λάβουν υπόψη τα διεθνιστικά συμφέροντα, τότε δεν θα προχωρήσει κανένα σχέδιο ειρηνικά.

Όποια χώρα δεν υπακούσει, θα καταστραφεί…

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί