Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αλλάζει την σύνθεση των εργαζόμενων που έχουν πρόσβαση στον Λευκό Οίκο, ανοίγει την πόρτα σε ίνφλουενσερς και πόντκαστερς στο πλαίσιο στρατηγικής που η εκπρόσωπός του Κάρολαϊν Λίβιτ διαφήμισε ως «επαναστατική».
Στην πρώτη της ενημέρωση του Τύπου χθες Τρίτη, η κυρία Λίβιτ, 27 ετών, τόνισε πως η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα ανοίξει σε «νέες φωνές» των μέσων ενημέρωσης, ιδίως δημιουργούς περιεχομένου στο διαδίκτυο, «ανεξάρτητους» δημοσιογράφους, μπλόγκερς, ίνφλουενσερς και πόντκαστερς.
Αυτό σημαίνει πως στον Λευκό Οίκο θα μπουν και όσοι χαρακτηρίζονταν, πολλές φορές, HOAX από διεθνιστικά ΜΜΕ!
Η Λίβιτ διευκρίνισε πως όλοι όσοι παράγουν «περιεχόμενο που σχετίζεται με τις ειδήσεις» μπορούν να ζητήσουν διαπίστευση. Εξήγησε πως τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ουσιαστικά χαρακτήρισε απαρχαιωμένα, δεν έχουν πλέον την επιρροή που είχαν στο παρελθόν, καθώς ολοένα περισσότεροι Αμερικανοί στρέφονται σε «νέα» μέσα.
Μάλιστα καλωσόρισε συντάκτη του δεξιού ιστοτόπου Breitbart, δίνοντάς του μάλιστα το προνόμιο να της κάνει μια από τις πρώτες ερωτήσεις, συγκεκριμένα την δεύτερη!
Αφότου ανέλαβε, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ πιο προσιτός σε δημοσιογράφους από τον διάδοχο και προκάτοχό του Τζο Μπάιντεν. Παραχωρεί συχνές και μακροσκελείς συνεντεύξεις Τύπου, απαντά σε ερωτήσεις με κάθε ευκαιρία και ξεκάθαρα αρέσκεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο κ. Τραμπ περιόρισε την πρόσβαση των διεθνιστικών και πιο γνωστών μέσων ενημέρωσης, επιλέγοντας συχνά να παραχωρεί συνεντεύξεις σε συντηρητικούς και ανεξάρτητους πόντκαστερς.
Ο κ. Τραμπ ουδέποτε έκρυψε την εχθρότητά του έναντι των διεθνιστικών μέσων ενημέρωσης, που όπως και στην πρώτη του θητεία (2017-2021) αποκαλεί «εχθρούς του λαού» και κατηγορεί πως διασπείρουν «ψευδείς ειδήσεις».
Όλα συνηγορούν πως ξεκινά μια άκρως ενδιαφέρουσα περίοδος στον Λευκό Οίκο, την οποία ενδεχομένως ποτέ πριν δεν είχε ζήσει η Αμερική, ακόμα και κατά την πρώτη περίοδο προεδρίας του Τραμπ.
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις συνεντεύξεις τύπου!
Karoline Leavitt announces the 'New Media Seat', an opportunity for independent news outlets and citizen journalists to cover the White House during the Trump administration:
— Eric Abbenante (@EricAbbenante) January 29, 2025
"The Trump will speak to all media outlets and personalities, not just the legacy media sitting in this… pic.twitter.com/tFu9E2jJOD
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















