• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Φόβοι για εκατόμβες θυμάτων τις επόμενες εβδομάδες

Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Φόβοι για εκατόμβες θυμάτων τις επόμενες εβδομάδες

Οι ΗΠΑ περνούν πλέον στο επίκεντρο της πανδημίας - Πάνω από 1.200 θάνατοι μόνο το τελευταίο 24ωρο

Οι νεκροί στις ΗΠΑ πλησιάζουν ήδη τις 10.000, με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Δρ. Φαούτσι να προειδοποιούν τους πολίτες για μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, κατά την οποία αναμένουν ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί δραματικά. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, 9.618 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα (πάνω από 1.200 το τελευταίο 24ωρο) και 336.830 έχουν μολυνθεί από τον ιό, ενώ προβλέπεται ο αριθμός αυτός να υπερβεί κατά πολύ το ένα εκατομμύριο, κάτι για το οποίο υπήρξαν ήδη προειδοποιήσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήριζε αρχικά μικρής επικινδυνότητας τον ιό, κάνει λόγο για μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, με τον Δρ. Φαούτσι να αναφέρει πως τις επόμενες ημέρες περιμένει η πανδημία να φτάσει στην κορύφωσή της.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν άλλοι 4.737 άνθρωποι, με το σύνολο τις πρώτες πρωινές ώρες (Ελλάδας) να φτάνει τις 69.424. Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι 1.272.861, ενώ 262.127 άνθρωποι έχουν γιατρευτεί και 45.619 είναι σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Πάντως στην συνέντευξη Τύπου προσπάθησαν να δώσουν και μία νότα αισιοδοξίας λέγοντας πως πλησιάζουν στο φάρμακο που θα καταπολεμήσει τον ιό, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ για πρώτη φορά να μιλά ενωτικά προς τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ ευχήθηκε να ανακαλυφθεί άμεσα το φάρμακο «από οποιονδήποτε».photo pexels