Πτώση και στις ασιατικές αγορές – Εντείνονται οι φόβοι για τις τράπεζες

Περιορίστηκαν οι απώλειες κατά τη διάρκεια των συναλλαγών – Κόντρα στο ρεύμα ο δείκτης Kosdaq της Ν. Κορέας

Υποχώρησαν οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού κατά την τέταρτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η αναταραχή που προκάλεσε η Credit Suisse ενέτεινε τους φόβους για τις τράπεζες της περιοχής.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών οι απώλειες περιορίστηκαν.

Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν σε νέο ιστορικό χαμηλό την Τετάρτη για δεύτερη συνεχή ημέρα, αφού ο κορυφαίος επενδυτής της απέκλεισε περαιτέρω στήριξη.

Στο ταμπλό τώρα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 1,75%, οδηγώντας τις απώλειες στην περιοχή, και ο τεχνολογικός δείκτης Hang Seng Tech έχασε 1,39%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,91% και ο δείκτης Shenzhen σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 1,4%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 1,46% και έκλεισε στις 6.965,5 μονάδες, παρασυρόμενος από τους κλάδους ορυχείων και τραπεζών. Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τα στοιχεία για την ανεργία στη χώρα, το ποσοστό της οποίας διαμορφώθηκε στο 3,5% τον Φεβρουάριο.

Στην Ιαπωνία, ο Topix σημείωσε πτώση 1,17% και έκλεισε την Πέμπτη στις 1.937,1 μονάδες, καθώς η χώρα είδε τα στοιχεία Φεβρουαρίου για το εμπόριο να είναι χαμηλότερα από ότι αναμενόταν. Ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,8% για να τερματίσει στις 27.010,61 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε επίσης οριακά και έκλεισε στις 2.377,91 μονάδες, αλλά ο Kosdaq αντιστάθηκε στην πτωτική στάση και έκλεισε 0,11% υψηλότερα στις 782,0 μονάδες.

Το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού της Κίνας σκαρφαλώνει και πάλι προς το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο χρόνων, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα αντιδράσει με ενέσεις ρευστότητας εν μέσω και της μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές και των δυσκολιών στις εγχώριες συναλλαγές ομολόγων.

Το επιτόκιο για τα repos μίας ημέρας σκαρφάλωσε στο 2,3%, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για μετρητά για τις μηνιαίες πληρωμές φόρων αλλά και εξαιτίας της συνεχιζόμενης πιστωτικής επέκτασης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 0,28%.

(newmoney. gr / photo: pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί