Πτήση τρόμου στην Ινδονησία: Σε αεροπλάνο με 153 επιβάτες, οι πιλότοι αποκοιμήθηκαν!

Ένας πιλότος εμπορικού αεροσκάφους και ο συγκυβερνήτης αποκοιμήθηκαν για σχεδόν μισή ώρα κατά τη διάρκεια πτήσης από το νοτιοανατολικό Sulawesi στην Ινδονησία προς την πρωτεύουσα Τζακάρτα στις 25 Ιανουαρίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μερικά λάθη πλοήγησης, ωστόσο, οι 153 επιβάτες και τέσσερις αεροσυνοδοί παρέμειναν σώοι κατά τη διάρκεια της πτήσης άνω των δύο ωρών.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT), οι πιλότοι έγνεψαν καταφατικά για περίπου 28 λεπτά κατά τη διάρκεια πτήσης

Το περιστατικό ήρθε στο προσκήνιο μετά από λίγα λεπτά από την τελευταία καταγεγραμμένη μετάδοση, όταν το κέντρο ελέγχου περιοχής στην Τζακάρτα προσπάθησε να επικοινωνήσει με το αεροσκάφος. Το κέντρο ελέγχου δεν έλαβε απάντηση.

Όπως μεταδίδει το times of india, o πιλότος φέρεται να ξύπνησε μετά από 28 λεπτά και βρήκε τον συγκυβερνήτη του να κοιμάται και ότι το αεροσκάφος πέταξε σε λάθος πορεία. Ο πιλότος ξύπνησε αμέσως τον συνάδελφό του, ανταποκρίθηκε στο κέντρο ελέγχου της Τζακάρτα και διόρθωσε την πορεία πτήσης.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια μετά το περιστατικό. Οι ερευνητές δεν αποκάλυψαν τα στοιχεία των πιλότων, αλλά είπαν ότι και οι δύο ήταν Ινδονήσιοι, ηλικίας 32 και 28 ετών.

Όπως αναφέρεται, ένας από τους δύο πιλότους δεν είχε ξεκουραστεί επαρκώς την προηγούμενη νύχτα και ζήτησε από τον άλλο πιλότο άδεια να ξεκουραστεί για λίγο, η οποία έγινε δεκτή. Ο συγκυβερνήτης πήρε τον έλεγχο του αεροπλάνου αλλά και αυτός μετά από λίγο αποκοιμήθηκε.

Ο συγκυβερνήτης, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, έχει δίδυμα μωρά ενός μηνός και βοήθησε τη σύζυγό του όσο ήταν στο σπίτι.

(με πληροφορίες από times of india / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί