«ΨΥΧΡOΛΟΥΣΙΑ»! Ο Πούτιν έκλεισε ΕΝΤΕΛΩΣ την κάνουλα

Η Gazprom διέκοψε ΠΛΗΡΩΣ τις προμήθειες φυσικού αερίου Nord Stream!!!

Πριν από λίγα λεπτά, η Gazprom ανακοίνωσε την «επ’ αόριστον» διακοπή του Nord Stream 1 «για τεχνικούς λόγους», πυροδοτώντας μια «βόμβα» στα θεμέλια της Ευρώπης.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην κίνηση των G7 για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου. 

Παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά το πρωί της Παρασκευής για αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream στην Ευρώπη το Σάββατο, η Gazprom ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι σταματά εντελώς τηn ροή εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Όπως υποστηρίζει κατά την διάρκεια ελέγχου ρουτίνας εντοπίστηκε διαρροή λαδιού. Μάλιστα η εταιρεία παρουσίασε και φωτογραφία με την βλάβη.

Με αυτά τα δεδομένα υποστηρίζει δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η τουρμπίνα.

Η Gazprom δεν θα συνεχίσει τη ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού έως ότου επιλυθούν τα προβλήματα εξοπλισμού, εξήγησε σήμερα ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, ενώ δεν παρείχε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της προμήθειας φυσικού αερίου.

Η Ρωσία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο μετά τη Σαουδική Αραβία και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο.

Η Ευρώπη εισάγει περίπου το 40 τοις εκατό του φυσικού αερίου της και το 30 τοις εκατό του πετρελαίου της από τη Ρωσία και ο Πούτιν έχει ήδη κατηγορηθεί για «ενεργειακό εκβιασμό» στραγγαλίζοντας τη ροή φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω της παροχής Nord Stream.

photo intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί