• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρότυπο μετανάστρια από την Αιθιοπία βιάστηκε και δολοφονήθηκε στην Β.Ιταλία, από Γκανέζο εργάτη…

Πρότυπο μετανάστρια από την Αιθιοπία βιάστηκε και δολοφονήθηκε στην Β.Ιταλία, από Γκανέζο εργάτη…

Γυναίκα από την Αιθιοπία που είχε καταστεί σύμβολο της ενσωμάτωσης στην Ιταλία “χτυπήθηκε μέχρι θανάτου και βιάστηκε από έναν εργάτη από την Γκάνα στη φάρμα της στις Άλπεις

Η Αγκίτου Ιντέο Γκουντέτα έχοντας εγκαταλείψει την Αιθιοπία έστησε μία ακμάζουσα τυροκομική επιχείρηση στην Ιταλία. Σε μία εποχή πολιτικής διαμάχης για τη μετανάστευση θεωρήθηκε μια πετυχημένη ιστορία. Ο υπάλληλος της από την Γκάνα φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία.

….

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάλληλος της από την Γκάνα, ομολόγησε ότι σκότωσε την 42χρονη γυναίκα και την βίασε την ώρα που εκείνη πέθαινε. Ο 32 ετών ύποπτος Αντάμς Σουλειϊμανί φέρεται να τη σκότωσε σε ένα καβγά για μισθό που δεν είχε πληρωθεί. Η Γκουντέτα η οποία εγκατέλειψε την Αιθιοπία το 2010 είχε εγκατασταθεί στο Βάλλε Ντε Μοτσένι και θεωρήθηκε μια success story μετανάστης σε μία εποχή που αυξανόταν η εχθρότητα σε βάρος των μεταναστών στην Ιταλία.

Η Γκουντέτα κατέστη γνωστή για την παραγωγή τυριού και προϊόντων ομορφιάς από το κτήμα της Ηappy Goat που χτίστηκε σε μία προηγουμένως εγκαταλελειμμένη γη. Το 2018 σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Reuters είχε πει πως “Δημιούργησα το χώρο μου και έκανα τον εαυτό μου γνωστό δεν υπήρχε κάποια αντίσταση σε μένα”.

Ωστόσο την ίδια χρονιά αποκάλυψε πως είχε δεχθεί ρατσιστικές απειλές και νωρίτερα φέτος ένας άντρας φυλακίστηκε για εννιά μήνες για τραυματισμό της Γκουντέτα.

….

Η ιστορία της αναφέρθηκε από πολλά διεθνή μέσα ως παράδειγμα του τι θα μπορούσαν να πετύχουν οι μετανάστες όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Από Τουρκικά Νέα