Πρωτοχρονιάτικό μήνυμα με νόημα από τον Πούτιν

Πρωτοχρονιάτικη ομιλία του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις 31 Δεκεμβρίου 2023

“Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας! Αγαπητοί φίλοι!

Αποχαιρετάμε το 2023. Πολύ σύντομα θα είναι μέρος της ιστορίας. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε μπροστά και να δημιουργήσουμε το μέλλον.

Την χρονιά που πέρασε δουλέψαμε εντατικά και πετύχαμε πολλά. Ήμασταν περήφανοι για τα κοινά μας επιτεύγματα, χαρήκαμε για τις επιτυχίες και μείναμε σταθεροί στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, της ελευθερίας και της ασφάλειάς μας, των αξιών μας που ήταν και παραμένουν άφθαρτο στήριγμα για εμάς.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μας ένωσε και μας ενώνει είναι η μοίρα της Πατρίδας μας, η βαθιά κατανόηση της μεγαλύτερης σημασίας αυτού του ιστορικού σταδίου που περνά η Ρωσία, αυτών των τεράστιων στόχων που βρίσκονται μπροστά στην κοινωνία μας και αυτής της κολοσσιαίας ευθύνης για την Πατρίδα που νιώθει ο καθένας μας.

Βλέπουμε ξεκάθαρα πόσο πολύ αυτή τη στιγμή εξαρτάται από τον εαυτό μας, από τη δέσμευσή μας για το καλύτερο και από την προσπάθειά μας να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον με λόγια και έργα.

Η εργασία για το κοινό καλό έχει ενώσει την κοινωνία μας. Είμαστε ενωμένοι στις σκέψεις μας, στην δουλειά και στον αγώνα, στην καθημερινή ζωή και στην γιορτή, αποκαλύπτοντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ρωσικού λαού: αλληλεγγύη, ευσπλαχνία και σθένος.

Σήμερα θέλω να απευθυνθώ στους στρατιωτικούς μας – σε όλους εκείνους που επαγρυπνούν, έτοιμοι να πολεμήσουν, στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αλήθεια και την δικαιοσύνη: Είστε οι ήρωές μας! Η καρδιά μας είναι μαζί σας. Είμαστε περήφανοι για εσάς. Θαυμάζουμε το θάρρος σας. Γνωρίζω ότι τώρα νιώθετε την αγάπη των πιο αγαπημένων και των πιο κοντινών σας ανθρώπων, την ισχυρή, ειλικρινή υποστήριξη εκατομμυρίων Ρώσων πολιτών, την υποστήριξη ολόκληρου του λαού.

Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι μπορούμε να λύσουμε τα πιο δύσκολα καθήκοντα και δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω, γιατί δεν υπάρχει δύναμη που μπορεί να μας αποξενώσει και να μας αναγκάσει να ξεχάσουμε τη μνήμη των πατέρων μας και την πίστη τους, που θα μπορούσε να σταματήσει την ανάπτυξή μας.

Αγαπητοί φίλοι, ανά πάσα στιγμή, το να καλωσορίσουμε ένα νέο έτος σημαίνει επίσης χαρούμενες ελπίδες και ειλικρινή επιθυμία να χαροποιήσουμε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το ερχόμενο έτος 2024 έχει ανακηρυχθεί έτος της οικογένειας στην χώρα μας και μια πραγματική, μεγάλη οικογένεια είναι αναμφίβολα αυτή στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά, όπου βασιλεύει η προσοχή, η ζεστασιά της καρδιάς, η φροντίδα για τους γονείς, η αγάπη και ο σεβασμός μεταξύ τους.

Ακριβώς από αυτή τη σχέση όλων των γενεών και την αγάπη για το πατρικό σπίτι γεννιέται και εμφυσείται η αφοσίωση στην πατρίδα.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις οικογένειες στην Ρωσία ό,τι καλύτερο για το επόμενο έτος, γιατί η ιστορία κάθε οικογένειας χτίζει την ιστορία της τεράστιας, όμορφης και αγαπημένης πατρίδας μας.

Το πεπρωμένο τους δημιουργείται και καθορίζεται από όλους εμάς, τους πολυεθνικούς λαούς της Ρωσίας. Είμαστε μια χώρα, μια μεγάλη οικογένεια. Θα διασφαλίσουμε την ασφαλή ανάπτυξη της Πατρίδας, την ευημερία των πολιτών μας. Θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Είμαστε ενωμένοι και αυτή είναι η πιο σίγουρη εγγύηση για το μέλλον της Ρωσίας.

Καλή χρονιά αγαπητοί μου! Ευτυχισμένο το νέο έτος 2024!».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί