στο περιθώριο της συνόδου του Αρκτικού Συμβουλίου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, η οποία οργανώνεται στην Ισλανδία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Η διμερής συνάντηση θα λάβει χώρα μετά την απογευματινή καταληκτική εκδήλωση του Αρκτικού Συμβουλίου και θα δώσει μια ευκαιρία να δοκιμαστεί η ιδέα πως μπορούμε να διαμορφώσουμε πιο σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Μόσχα», ανέφερε ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, η πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο των κ.κ. Λαβρόφ και Μπλίνκεν θα γίνει προκειμένου να συζητηθούν «ζητήματα κλειδιά στις διμερείς σχέσεις και στη διεθνή ατζέντα».
Ένα από τα θέματα που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος είναι η ενδεχόμενη συνάντηση των προέδρων των δύο κρατών, του Τζο Μπάιντεν και του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο κ. Μπάιντεν έχει υποδείξει πως η σύνοδος αυτή θα μπορούσε να γίνει σε τρίτη χώρα, στο περιθώριο κάποιας διεθνούς συνόδου. Δεν είναι σαφές εάν ο κ. Πούτιν θα αποδεχθεί την πρόσκληση.
Ο Τζο Μπάιντεν θα κάνει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό τον επόμενο μήνα, όταν προγραμματίζει να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στη Βρετανία και κατόπιν στη σύνοδο κορυφής του NATO στο Βέλγιο. Στις Βρυξέλλες, ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει επίσης επαφές με κορυφαία στελέχη της ΕΕ.
Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν περιέλθει στο χειρότερο σημείο τους από τον Ψυχρό Πόλεμο, έπειτα από σειρά κατηγοριών της Ουάσινγκτον εναντίον της Μόσχας, περί ρωσικής επέμβασης στις αμερικανικές εκλογές, περί κυβερνοεπιθέσεων, περί της μεταχείρισης του ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, περί της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία κ.λπ.. Οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει αρκετές ομοβροντίες κυρώσεων και αντιποίνων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η χώρα που μπορεί να αλλάξει το «παιχνίδι» ακόμα και αν τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ιράν
- Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΝ Στ. Παπασταύρου για το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ
- Η Τεχεράνη “δεν βλέπει κανέναν λόγο να διαπραγματευτεί” με τις ΗΠΑ, λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
- ΠΟΜΙΔΑ: Η νέα διαδικασία έκδοσης διαταγών πληρωμής και απόδοσης μισθίου από δικηγόρους
- Τροχαίο ατύχημα στο Ναύπλιο – Όχημα καρφώθηκε σε πυλωτή πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)
- Αιματοχυσία και στον Λίβανο – 850 νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες 2 εβδομάδες
- Μυστηριώδης δυσοσμία ταλαιπωρεί Νεοϋορκέζικη γειτονιά – Μυρίζει σαν «σάπια αυγά» και «καίει τα μάτια»
- Χρυσά Βατόμουρα: Το «War of the Worlds» στην κορυφή των χειρότερων ταινιών της χρονιάς
- «Ξύπνησε» ξανά το ηφαίστειο Κανλάον στις Φιλιππίνες – Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος πέντε χιλιομέτρων, vid
- Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για εκεχειρία: «Εδώ και δύο εβδομάδες, οι άνθρωποι της Μ. Ανατολής υποφέρουν»









