• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρωτάκουστο: Σκύλος από τη Γαλλία μεταβαίνει στην Αγγλία για να μυρίζει κρούσματα κορωνοϊού!

Πρωτάκουστο: Σκύλος από τη Γαλλία μεταβαίνει στην Αγγλία για να μυρίζει κρούσματα κορωνοϊού!

Ένας υδραυλικός από το Μελούν στη βόρεια Γαλλία είναι το αφεντικό ενός βελγικού ποιμενικού, που πέρσι κέρδισε το βραβείο Hero Dog Trophy. Τώρα καλούν τους δυο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της πανδημίας κορωνοϊού COVID-19.

«Ξέρουν πως κέρδισε το βραβείο το 2019 στο Παρίσι γιατί η Ιλά μπορεί να ανιχνεύσει διαρροές αερίου. Ψάχνουν να δουν εάν είναι ικανή να εντοπίζει και το μόριο του COVID-19, ανέφερε ο Σιντί Ντρισί στη γαλλική Le Parisien.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εκπαίδευση του σκυλιού θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που γίνεται στα σκυλιά που ανιχνεύουν καρκινικούς όγκους, τη νόσο του Parkinson και βακτηριδιακές λοιμώξεις, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Οι εκπαιδευτές θα έχουν ένα μόριο του κορωνοϊού και το σκυλί θα πρέπει να δείξει εάν μπορεί να το βρει.

«Ξέρει να εντοπίζει διαφορετικά άοσμα μόρια. Δεν είναι σαν τα σκυλιά που έχουν εξειδικευτεί στις ναρκωτικές ουσίες, που έχουν εκπαιδευτεί από νεαρή ηλικία να μυρίζουν και να ψάχνουν μια μπάλα με ναρκωτικά».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω οργάνωση που κάλεσε την Ιλά στη Μεγάλη Βρετανία δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση της επωνυμίας.

«Στόχος είναι να περνάει ο σκύλος μπροστά από ανθρώπους και να εντοπίζει ποιοι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Θα είναι ταχύτερο από τα ατομικά τεστ κορωνοϊού και λιγότερο κοστοβόρο. Στην πραγματικότητα, δεν κοστίζει τίποτα, παρά μόνο πολύ αγάπη», λέει ο Ντρισί.


sputniknews / photo pexels