Βουτιά 4% κατέγραψαν σήμερα οι μετοχές στην Ιταλία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, καθώς η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων του ιού Cov-19 εκτός Κίνας ενίσχυσε τους φόβους ότι η επιδημία θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη από τον αναμενόμενο.
Οι μετοχές στο Μιλάνο οδεύουν προς τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση τους από τον Ιούνιο του 2016 καθώς η Ιταλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του νέου ιού στην Ευρώπη.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 και όλοι οι βασικοί δείκτες της περιοχής κατέγραφαν απώλειες άνω του 3%. Ο δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει κατά 4,4% από τότε που ανήλθε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 433,90 μονάδων την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ελπίδων ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας για να αντισταθμίσουν την επιβράδυνση.
Μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες επιδόσεις στον STOXX 600 ήταν οι τίτλοι των αεροπορικών εταιριών, με τις EasyJet, Ryanair, Air France και Lufthansa να υποχωρούν μεταξύ 7% και 9%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσε βουτιά 4,5%.
Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας, εξόρυξης, κατασκευής αυτοκινήτων, τεχνολογίας και τραπεζών σημείωσαν νωρίτερα πτώση άνω του 3%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα επιχείρηση των Αμερικανών στην Καραϊβική – Στο «κόκκινο» η ένταση
- Τι χρήματα θα δοθούν μέχρι το τέλος του μήνα: Αφορά 2,4 εκατομμύρια πολίτες
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου
- Νεκρός βρέθηκε ο άνδρας που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ
- Σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ολυμπία οδός: Στην τελική ευθεία για την παράδοση ολόκληρου του έργου
- Καιρός σήμερα: Σε ποιές περιοχές θα έχει βροχές και καταιγίδες – Στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία
- Τι αυξήσεις θα λάβουν μέσα στα Χριστούγεννα οι ένστολοι
- Αυτή τη χώρα απείλησε με στρατιωτική επέμβαση ο Τραμπ εάν συνεχιστούν οι σφαγές χριστιανών
- Ο Κιάνου Ριβς επιστρέφει με νέα sci-fi ταινία μετά την τεράστια επιτυχία του Matrix!
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
ΒΡΟΧΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΕΛΤΑ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΗ









