ΠΡΟΚΛΗΣΗ από τις ΗΠΑ βάζει ΦΩΤΙΑ και στον Ειρηνικό- Έστειλαν υποβρύχιο σε ρωσικά ύδατα

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το υποβρύχιο αρχικά αγνόησε την προειδοποίηση της Ρωσίας αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε τα χωρικά ύδατα της χώρας.

Ένα αμερικανικό υποβρύχιο εντοπίστηκε το Σάββατο στα ρωσικά χωρικά ύδατα κοντά στα νησιά Κουρίλ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία λέει ότι το περιστατικό συνέβη στις 10:40 ώρα Μόσχας κοντά σε ένα από τα νησιά Κουρίλ του Ουρούπ. Το υποβρύχιο κλάσης Virginia εισήλθε σε περιοχή όπου ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού πραγματοποιούσε τις προγραμματισμένες ασκήσεις του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το υποβρύχιο απευθυνόταν τόσο στα ρωσικά όσο και στα αγγλικά και κλήθηκε να βγει αμέσως στην επιφάνεια – αλλά η προειδοποίηση αγνοήθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις οδηγίες για την υποθαλάσσια προστασία των συνόρων, το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας «Marshall Shaposhnikov» χρησιμοποίησε «σχετικές μεθόδους». Το υποβρύχιο έφυγε γρήγορα από την περιοχή, πρόσθεσε το υπουργείο.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο των ΗΠΑ.


«Στρατιωτικός ακόλουθος από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επειδή ένα υποβρύχιο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού παραβίασε τα ρωσικά σύνορα», σύμφωνα με ανακοίνωσή του υπουργείου.

photo vid screenshot

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί