“Αναστέλλουμε τη διεκπεραίωση των αιτήσεων βίζας από Ρώσους πολίτες σε όλες τις διπλωματικές μας αντιπροσωπείες, εκτός αν πρόκειται για ανθρωπιστικές υποθέσεις”, δήλωσε ο Πετρ Φιάλα σε συνέντευξη Τύπου ενώ έκανε γνωστό πως η Τσεχία κλείνει τα προξενεία σε Αγία Πετρούπολη και στο Εκατερίνμπουργκ.
Την ίδια ώρα, η Πράγα αποσύρει την έγκρισή της για τη λειτουργία των ρωσικών προξενείων σε δύο πόλεις της Τσεχίας, το Κάρλοβι Βάρι και το Μπρνο.
Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν χαρακτήρισε σήμερα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία “απρόκλητη πράξη επίθεσης”, εκτιμώντας ότι “ο τρελός πρέπει να απομονωθεί”.
“Πριν από λίγες μέρες είπα ότι οι Ρώσοι δεν ήταν τρελοί και ότι δεν θα επιτίθενταν στην Ουκρανία. Ομολογώ ότι έκανα λάθος (…). Ο τρελός πρέπει να απομονωθεί. Και είναι θέμα να μην αμυνθείς μόνο με λόγια, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα”, είπε ο Ζέμαν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Την περασμένη άνοιξη, οι τσεχικές αρχές αποφάσισαν να απελάσουν αρκετές δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες μετά τις αποκαλύψεις για εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στο τσεχικό έδαφος το 2014.
Οι ρωσικές αρχές είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή και μείωσαν στο απολύτως ελάχιστο το προσωπικό της πρεσβείας της Τσεχίας στη Μόσχα.
Έκτοτε, η Τσεχική Δημοκρατία συμπεριλαμβάνεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν “κατάλογο μη φιλικών χωρών” που κατάρτισαν οι ρωσικές αρχές.
thesstoday, photo pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Mόνο στην Κίνα! Viral το βίντεο με το μωρό και τους αστυνομικούς
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικός στο Τέξας συλλαμβάνει άντρα αλλά αυτός…χαίρεται για έναν λόγο!
- Πρωτοφανείς εικόνες στον Λευκό Οίκο: Δίπλα-δίπλα η Μελάνια με ανθρωποειδές ρομπότ, vid
- Ο Ρώσος πρέσβης στην Βρετανία θεωρεί πως το Λονδίνο ωθεί το Κίεβο «σε περαιτέρω κλιμάκωση»
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή









