Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας: Ο Πούτιν δεν θα ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο

Ο Αντρέι Κοζιρεφ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανάρτησή του στο twitter υποστήριξε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο «ορθολογικό» άτομο και γι αυτό δεν πιστεύει πως θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Δύσης. Βέβαια χαρακτήρισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «φρικτή», αλλά όχι παράλογη, γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν είναι πραγματικό έθνος.

Προβληματισμός για τους βομβαρδισμούς από τη Ρωσία σε πυρηνικό εργοστάσιο
Σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά όμως προσθέτει πως δεν πιστεύει ότι ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο εκ προθέσεως. «Λέω εκ προθέσεως, διότι οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο μπορεί να προκαλέσουν μια ακούσια πυρηνική καταστροφή στην Ουκρανία», προσθέτει.

Παράλληλα ο Ρώσος πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης ότι στη Ρωσία έχουν αρχίσει να πιστεύουν τη δική τους προπαγάνδα ότι η Δύση είναι αδύναμη, συμπεριλαμβανομένου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι «διανοητικά ανίκανος».

Ο βομβαρδισμός του πυρηνικού εργοστασίου στην Ζαπορίζια
Η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, μετά από ρωσικό βομβαρδισμό, έθεσε σε συναγερμό τη νύχτα την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όταν οι Ρώσοι βομβάρδισαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, το οποίο έχει 6 πυρηνικούς αντιδραστήρες. Ξέσπασε φωτιά σε παρακείμενο κτίριο και αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλο τον κόσμο.

iefimerida/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί