Πρώην ΥΠΕΞ Αυστρίας: Η Ευρώπη έχει χάσει την ψυχή της

Τι δήλωση στην Αγία Πετρούπολη

Η ελευθερία της έκφρασης και άλλες σημαντικές ελευθερίες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη και δεν θα επιστρέψουν σύντομα, δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Karin Kneissl στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF). Μίλησε εκεί σε μια συζήτηση που διοργάνωσε το RT με τίτλο: “The Evil Empire: Has the West Successfully Demoned Russia?”

Το πάνελ του RT παρουσίασε αρκετούς ομιλητές υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επιθεωρητή όπλων της Ειδικής Επιτροπής του ΟΗΕ, Σκοτ ​​Ρίτερ. Επειδή οι αρχές των ΗΠΑ εμπόδισαν τον Ritter να ταξιδέψει στη Ρωσία, συμμετείχε στο φόρουμ μέσω σύνδεσης βίντεο. Στην συζήτηση συμμετείχε επίσης η Τάρα Ριντ, πρώην υπάλληλος του Τζο Μπάιντεν.

Η Ευρώπη ήταν «μια ονειρεμένη ήπειρος» για τους ανθρώπους σε άλλα μέρη του κόσμου λόγω «του κράτους δικαίου, της ελευθερίας, της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, της ασφάλειας και του κράτους πρόνοιας», είπε η Κνάισλ κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Παρασκευή. «Λοιπόν, λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά όλα αυτά έχουν τελειώσει… Ό,τι ήταν η Ευρώπη έχει τελειώσει, και το μετανιώνω», εξήγησε. Σύμφωνα με την πρώην διπλωμάτη, ο οποία ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας από το 2017 έως το 2019, η ήπειρος «έχει χάσει την ψυχή της… Πούλησε την ψυχή της».

Η ίδια επικρίθηκε σκληρά από τα μέσα ενημέρωσης της ΕΕ για την εργασία της στην Ρωσία μετά το τέλος της διπλωματικής της σταδιοδρομίας.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί