Ο 71χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, είπε χαρακτηριστικά για την ‘ανάκτηση των ρουμανικών εδαφών από την Ουκρανία’.
«Λαμβάνοντας υπόψη το όλο παγκόσμιο πλαίσιο και την επανίδρυση των σφαιρών ισχύος και επιρροής στον παγκόσμιο χάρτη, είναι μια καλή στιγμή για να τεθεί στην ημερήσια διάταξη -μετά το τέλος του πολέμου- το θέμα των ρουμανικών εδαφών;», ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο.
«Το θέμα που σχετίζεται με τα ρουμανικά εδάφη που ανήκουν στην Ουκρανία πρέπει να επιβεβαιωθεί, πρέπει να ανακληθεί και να επανεισαχθεί στην ατζέντα μιας σχέσης με την Ουκρανία. Μόλις τελειώσει αυτή η σύγκρουση, η Ουκρανία θα βρεθεί σε μια λεπτή κατάσταση. (…)
Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα, να τα επιβεβαιώσουμε και σε αυτή τη βάση να διατηρήσουμε πιθανώς μια συγκεκριμένη κατάσταση», είπε ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με την Gândul.ro .
Βαλκανικό Περρισκόπιο, photo screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά ένα ιστορικό στέλεχός της, τον Αλέξανδρου Παπαδόγγονα
- Μυστήριο πακέτο εξερράγη στα χέρια παραλήπτη στην Τουρκία! Απίστευτο βίντεο
- Οι Ρώσοι πήραν τον έλεγχο ακόμα δύο οικισμών στην Ουκρανία
- Δηλώσεις Μητσοτάκη για οικονομία, Καρυστιανού και εκλογικά σενάρια
- Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει σε ηθική και θεσμική παρακμή τη χώρα»
- Κέντρα Καινοτομίας: ένα πανελλαδικό δίκτυο μάθησης και τεχνολογίας στην ψηφιακή εποχή
- Υπουργείο Εργασίας – Job Match: Η ψηφιακή γέφυρα μεταξύ υποψηφίων και επιχειρήσεων
- Η απίστευτη φάρσα με τον “ύποπτο” πατέρα στις ειδήσεις έγινε viral – ΒΙΝΤΕΟ
- Ταϊβάν: Προκλητική και ανεύθυνη πτήση ενός κινεζικού αναγνωριστικού drone πάνω από τα νησιά Πράτας
- Λιβάνιος -Βουλή: Κατάργηση σχολικών επιτροπών και νέες δομές για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα









