ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ πολέμου; Η Ρωσία απομακρύνει ΟΛΟ το διπλωματικό προσωπικό από την Ουκρανία: «Καίνε έγγραφα…»

Και όχι μόνο από το Κίεβο, όπως είχε διαρρεύσει χθες.

Η Ρωσία άρχισε να απομακρύνει το διπλωματικό της προσωπικό από όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Ουκρανία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS από το Κίεβο επικαλούμενο την ρωσική πρεσβεία στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ρωσίας παρατηρήθηκε ότι υπάλληλοι της έκαιγαν έγγραφα, δήλωσε ότι αυτό πράγματι συνέβη.

«Είναι μια σχεδιασμένη διαδικασία. Σ αυτές τις περιπτώσεις, όπως τώρα, υπάρχει δέσμη μέτρων, τα οποία πρέπει να ληφθούν, και για λόγους ασφαλείας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Η Ρωσία στην Ουκρανία εκπροσωπείται από την πρεσβεία της στο Κίεβο καθώς και από γενικά προξενεία στο Χάρκοβο, την Οδησσό και το Λβόφ, τα οποία εκκενώνονται όλα.

Ιδιαίτερα η εκκένωση κτιρίων σε πόλεις όπως το Χάρκοβο όπου βρίσκεται πολύ κοντά στις ανεξαρτητοποιημένες περιοχές και άρα στο “μάτι” της Μόσχας έχει σημάνει συναγερμό στο Κίεβο.

Χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα απομακρύνει το προσωπικό των αντιπροσωπειών της στην Ουκρανία για να υπερασπίσει την ζωή και την ασφάλεια των μελών του.

Κίεβο σε Ουκρανούς: «Εγκατελείψτε την Ρωσία»

Τους Ουκρανούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη Ρωσία, προτρέποντας παράλληλα όσους βρίσκονται ήδη εκεί να εγκαταλείψουν τη χώρα, προειδοποιεί με ταξιδιωτική οδηγία το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους πολίτες της Ουκρανίας να απέχουν από οποιαδήποτε ταξίδια στη Ρωσική Ομοσπονδία και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα να εγκαταλείψουν αμέσως το έδαφός της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι αργά χθες το βράδυ ο Ουκρανός πρόεδρος κήρυξε μερική επιστράτευση φοβούμενος πως τις επόμενες ώρες θα υπάρξει μεγάλης κλίμακας ρωσική εισβολή στα ανατολικά της χώρας.

(φωτο:ΜFA Russia twitter)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί