Πριν έναν χρόνο! Τι είχε πει ο Ραϊσί στους Ρώσους, τι είπε σήμερα για αυτόν ο Πούτιν! vid

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέτινε φόρο τιμής στον Ιρανό ομόλογό του Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε σε περίεργο περιστατικό με ελικόπτερο, το οποίο για την ώρα χαρακτηρίζεται ως δυστύχημα, αποκαλώντας τον “αξιόλογο πολιτικό άνδρα” και “πραγματικό φίλο”!

Το Russia Today έδωσε ξανά στην δημοσιότητα συνέντευξη του Ιρανού προέδρου!

Τον Σεπτέμβριο του 2023, λοιπόν, το RT πραγματοποίησε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Ebrahim Raisi στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπου συζήτησε τις σχέσεις με την Ρωσία και πολλοί μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σε σχέση με το γιατί αποτελούσε στόχο της Δύσης!

Όπως είχε δηλώσει:

«Έχουμε απολαύσει μακροχρόνιες σχέσεις με την Ρωσία σε  πολλαπλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής της οικονομίας, του εμπορίου, της ασφάλειας και  η συνεργασία μας αναπτύσσεται καθημερινά.

Ακόμη και ο πόλεμος στην περιοχή δεν είχε την δυνατότητα επιβράδυνσης της συνεργασίας μας σε πολλαπλούς τομείς! Ακριβώς το αντίθετο! Η πολιτική βούληση  δίνει προτεραιότητα στην επέκταση της  συνεργασίας μας ιδιαίτερα στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, όπως επίσης και στην εταιρική σχέση πρωτοβουλίας του διεθνούς  διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης επιδιώκοντας την  ανάπτυξη των σχέσεων μας!

Τα σημερινά ζητήματα, δεν είχαν καμία επίδραση στην σχέση μεταξύ Ρωσίας και Ιράν και ποτέ δεν θα έχουν. Η σχέση μας με τη Ρωσία, είναι στρατηγικής σημασίας και ουδεμία εξέλιξη της παγκόσμιας σκηνής δεν μπορεί να το διαφοροποιήσει αυτό.

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους πίστεψαν ότι ήταν σε θέση να  χτυπήσουν την Ισλαμική Δημοκρατία εκείνη την στιγμή! Ξεκίνησαν ένα υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, αλλά μετά από λίγο είδαμε τον ιρανικό λαό να επικρατεί σε αυτόν τον πόλεμο»!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί