Πριγκόζιν: Δεν υπάρχει «οριστική απόδειξη», αλλά είναι «εξαιρετικά πιθανό» να έχει σκοτωθεί, λέει το Λονδίνο

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει «οριστική απόδειξη» πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι νεκρός, αλλά είναι «εξαιρετικά πιθανό» να έχει συμβεί.

Στην καθημερινή του ενημέρωση, το βρετανικό υπουργείο σημείωσε επίσης ότι ο θάνατός του θα είχε «βαθιά αποσταθεροποιητική επίδραση» στην ομάδα της Wagner.

«Ακριβώς δύο μήνες μετά την ανταρσία της Wagner, ένα επιχειρηματικό αεροσκάφος Embraer που συνδέεται με την οργάνωση αυτή, συνετρίβη κοντά στο Τβερ, μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης. Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι 10 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν» αναφέρεται αρχικά.

«Δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποδείξεις ότι ο Πριγκόζιν επέβαινε στο αεροσκάφος και είναι γνωστό ότι εφαρμόζει εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να είναι όντως νεκρός. Ο θάνατος του Πριγκόζιν θα είχε σχεδόν σίγουρα βαθιά αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις στον όμιλο Wagner» προσθέτει το βρετανικό υπουργείο.

«Τα προσωπικά του χαρακτηριστικά της υπερδραστηριότητας, του εξαιρετικού θράσους, της επιδίωξης αποτελεσμάτων και της ακραίας κτηνωδίας διαπέρασαν τη Wagner και είναι απίθανο να εφαρμοστούν από οποιονδήποτε διάδοχο. Το κενό ηγεσίας στη Wagner θα επιδεινωθεί από τις αναφορές ότι ο ιδρυτής και διοικητής πεδίου Ντμίτρι Ουτκιν και ο επικεφαλής διοικητικής μέριμνας Βαλέρι Τσεκάλοφ πέθαναν επίσης» συμπληρώνεται στην ενημέρωση.

(Protothema – απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί