Καθυστερεί το διάγγελμα Πούτιν για την Ουκρανία

Έντονη κινητικότητα...

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προγραμματιστεί να μιλήσει περίπου στις 20:00 τοπική ώρα την Τρίτη για τα προσεχή δημοψηφίσματα στην περιοχή της Χερσώνας, στην περιοχή Zaporozhye, στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ. Ωστόσο, το διάγγελμα έχει αργήσει, άγνωστο για πόσο!

Σύμφωνα με την Pravda, ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται να προβεί σε δήλωση αναφορικά με τα δημοψηφίσματα που θα πραγματοποιηθούν σε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, αλλά θα αναφερθεί και στις πολεμικές εξελίξεις σε Χερσώνα και Ζαπορίζια.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ υπέγραψε τον νόμο για δημοψήφισμα για το ζήτημα της ένταξης της περιοχής στην Ρωσία.

Σημειώνεται πως ανάλογη ψηφοφορία θα λάβει χώρα και στην άλλη ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντονμπάς, το Ντονέτσκ, παρότι δεν έχει απελευθερωθεί το 100% των εδαφών τουκαθώς επίσης και στην Χερσώνα το ίδιο διάστημα.

Για το θέμα είχε τοποθετηθεί νωρίτερα και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας πως άπαξ και η Ρωσία κάνει και επίσημα δικά της τα εδάφη, θα έχει κάθε έννομο δικαίωμα για να τα προστατέψει από χτυπήματα του εχθρού.

Ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις σποραδικά βομβαρδίζουν πόλεις ακόμα και στο κέντρο του Ντονμπάς.

photo intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί