• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πούτιν: Το 50% των Ουκρανών εναντιώνεται στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και δε θέλει να γίνει «τροφή για κανόνια»

Πούτιν: Το 50% των Ουκρανών εναντιώνεται στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και δε θέλει να γίνει «τροφή για κανόνια»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε το ΝΑΤΟ πως οι κινήσεις επέκτασης απειλούν την ασφάλεια της χώρας του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον το 50% των Ουκρανών δεν επιθυμεί την ένταξη της χώρα τους στο ΝΑΤΟ, ούτε θέλει να γίνει «τροφή για κανόνια», επικρίνοντας παράλληλα το Κίεβο για την μη τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ σχετικά με την περιοχή του Ντονμπάς.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, ο Πούτιν επέκρινε επίσης το προτεινόμενο νομοσχέδιο της Ουκρανίας για τους αυτόχθονες πληθυσμούς, χαρακτηρίζοντας αυτό ένα «πλήγμα» για τους εθνοτικούς Ρώσους.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τους ντόπιους πληθυσμούς, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ουκρανία ήταν προϊόν της σοβιετικής περιόδου.
«Αυτό είναι προϊόν της σοβιετικής περιόδου. Όταν οι Μπολσεβίκοι ίδρυσαν τη Σοβιετική Ένωση, δημιούργησαν, μεταξύ άλλων, ενωμένες δημοκρατίες και την Ουκρανία. Μπορούμε να θυμηθούμε ότι αυτά τα εδάφη έγιναν μέρος του ρωσικού κράτους ή την διαδικασία επανένωσής τους με την Ρωσία που ξεκίνησε το 1654 … Και έπειτα εκείνοι οι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτές τις περιοχές – που, στη σημερινή γλώσσα, τρεις περιοχές – θεωρούνταν και αυτοαποκαλούνται Ρώσοι και Ορθόδοξοι » δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη του.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε αυτόχθονες και μη αυτόχθονες δεν ήταν σύμφωνος με το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ήταν απολύτως απαράδεκτος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτίμησε ακόμη ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και άλλους διεθνείς οργανισμούς δεν θα παράσχει καμία αντίδραση στο νομοσχέδιο, καθώς η Ευρώπη προτιμά να μην «δυσαρεστήσει» την Ευρώπη.

«Φυσικά, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι απέναντι σε αυτό», τόνισε.

amna/ sputnik/ photo eurokinissi