Πούτιν στον ηγετίσκο Σολτς: “ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για Γερμανία και Ευρώπη η υποστήριξη στον Ζελένσκι”

Τα αποτελέσματά της ήδη τα νιώθουν στο πετσί τους εκατομμύρια Ευρωπαίοι.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς ότι η στάση υποστήριξης της Γερμανίας και της Δύσης στην Ουκρανία είναι «καταστροφική» και κάλεσε το Βερολίνο «να ξανασκεφτεί την θέση του».

«Πρόκειται για μία καταστροφική γραμμή των δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, που στέλνουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου και εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό».

Τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της πρώτης από τα μέσα Σεπτεμβρίου τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε στον Σολτς ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτες και αναγκαίες» απέναντι στις «προκλητικές επιθέσεις του Κιέβου», ενώ, σχετικά με το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream στην Βαλτική δήλωσε ότι «χρειάζεται ανεξάρτητη έρευνα» για τις «τρομοκρατικές επιθέσεις», στην οποία θα πρέπει «να επιτραπεί στην Μόσχα να συμμετάσχει».

«Δύση ενθαρρύνει τους Ουκρανούς, ακραίους εθνικιστές να διαπράξουν περισσότερα ειδεχθή εγκλήματα κατά αμάχων», τόνισε επίσης ο “Τσαρ Βλαντ”.

(φωτο:pixabay)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί