Πούτιν σε Ευρωπαίους: “Αν θέλετε φυσικό αέριο να άρετε τις κυρώσεις! Δεν…βιαζόμαστε στην Ουκρανία”

"ΧΑΛΛΛΑΡΑΑΑ στην Ουκρανία όσο εσείς καταστρέφεστε", λέει εν ολίγοις.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η κρίση ξεκίνησε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Η πράσινη μετάβαση συνέβαλε στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης. Δεν έχουμε καμία σχέση με την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Να ζητήσετε από την Ουκρανία να ανοίξει έναν από τους διαδρόμους φυσικού αερίου προς την Ευρώπη“.

Ο Πούτιν υποστήριξε ακόμη ότι ειδικοί της Simenes Energy ήταν μάρτυρες της διαρροής λαδιών στον αγωγό Nord Stream 1 και συμπλήρωσε ότι η Gazprom χρειάζεται εγγυήσεις για την άρση των κυρώσεων κατά του εξοπλισμού του αγωγού.

“Αν θέλετε φυσικό αέριο, προχωρήστε στην άρση κυρώσεων κατά του Nord Stream 2. Η Ρωσία θα τηρήσει τις ενεργειακές της υποχρεώσεις”.

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Δύση ότι εδώ και δεκαετίες καλλιεργεί την ιδέα της διάσπασης της χώρας και υποστήριξε ότι είναι λυπηρό που η Ουκρανία χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό. Ο Πούτιν ανέφερε ότι η Μόσχα ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να το αποτρέψει αυτό.

Μιλώντας σε σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι “βλέπουμε προσπάθειες να γίνει ζημιά στις ρωσικές υποδομές”. Ο ίδιος όμως προέβη και σε νέες απειλές, λέγοντας ότι “θα αντιδράσουμε πιο σοβαρά αν υπάρξει μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Ρωσία”.

“Θα κάνουμε τα πάντα για να μην επιτρέψουν να λάβουν χώρα αρνητικές εξελίξεις. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η αντεπίθεση του Κιέβου”, πρόσθεσε.

Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι “είχαμε συμφωνήσει για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία” και συμπλήρωσε ότι “δεν χρειάζεται να αλλάξει το σχέδιο για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση”. Ο κύριος στόχος, όπως είπε, είναι η “απελευθέρωση” ολόκληρου του Ντονμπάς.

“Ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει σταδιακά νέα εδάφη”, υποστήριξε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμιά βιασύνη.

(φωτο:INTIME)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί