Δηλώσεις δίπλα στον Λευκορώσο ομόλογό του για το Ουκρανικό έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται σε όλο το μήκος του αχανούς ουκρανικού μετώπου.
«Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορόζια, Χερσώνα. Παντού ο στρατός μας προωθείται συνεχώς».
Μάλιστα ο ίδιος καυτηρίασε το γεγονός πως το Κίεβο διέψευσε την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλη Chasov Yar στο Ντονέτσκ:
«Μάλλον η ουκρανική ηγεσία δεν έχει καθόλου καλή πληροφόρηση».
Ξεκαθάρισε πως δεν έχει μεταβληθεί τίποτα σε ό,τι αφορά τους ρωσικούς όρους για τον τερματισμό του πολέμου ούτε επίσης τους στόχους της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης»
«Χρειαζόμαστε μια ανθεκτική και διαρκής ειρήνη. Η Δύση έχει ένα έχει φλεγόμενο πάθος, να σταματήσει την πρόοδο μας με κάθε κόστος»» τόνισε.
Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη, τόνισε ότι αν κάποιος ήταν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα των ειρηνευτικών συνομιλιών μέχρι σήμερα, αυτό ήταν συνέπεια διογκωμένων προσδοκιών.
«Το πιο σημαντικό είναι να εξαλειφθούν οι βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης».
Ο Πούτιν σχολίασε επίσης τη δήλωση του Ζελένσκι ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία θα πρέπει να διεξαχθούν μετά από μια αλλαγή εξουσίας στη Μόσχα, δηλαδή την πτώση του Πούτιν.
«Αν νομίζουν πως πρέπει να περιμένουν, ας περιμένουμε. Εμείς είμαστε έτοιμοι να περιμένουμε», είπε χαμογελώντας ο Πούτιν, απαντώντας σε ένα διαχρονικό όνειρο των διεθνιστών.
Putin on Zelensky's statement that negotiations with Russia should be held after a change of power.
— Zlatti71 (@Zlatti_71) August 1, 2025
‘We can wait. If the leadership of Ukraine believes that now is not the time. Please, we are ready to wait’ pic.twitter.com/bbT9edMOZ5
Ο «Τσαρ Βλαντ» επεφύλασσε και μία… ανακοίνωση-«φωτιά», λέγοντας ότι η πρώτη παρτίδα μαζικής παραγωγής συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Oreshnik παραδόθηκε στον ρωσικό στρατό.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Reuters pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πνίγεται» στα χρέη η Γαλλία του Μακρόν: Σοκαριστικά στοιχεία
- Ο πόλεμος μεταφέρθηκε στη Μεσόγειο! Το Ουκρανονάτο χτύπησε πλοίο – Πούτιν: «Θα απαντήσουμε», vid
- Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των δυτικών αντιπάλων μας
- Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
- «Αυτό είναι το μυστικό μας όπλο»: Η φράση Πούτιν για το διάστημα που έγινε viral – Video
- Η Ουκρανία ανακοινώνει ότι παρέλαβε 1.003 νέες σορούς από τη Ρωσία
- Μια Αμερικανίδα δικαστής κρίθηκε ένοχη για «παρεμπόδιση» της σύλληψης ενός μετανάστη
- Ξεκίνησε η εγκατάσταση «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας στην Αττική
- Μείωσε το βασικό επιτόκιο στο 16% η Τράπεζα της Ρωσίας
- Θεσσαλονίκη: Μετρό και λεωφορεία του ΟΑΣΘ σε 24ωρη λειτουργία για τα Σάββατα των γιορτών









