Πούτιν: «Οι κυρώσεις που αποφάσισαν οι “ελίτ της Δύσης” προκαλούν μία νέα παγκόσμια οικονομική κρίση»

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήγγειλε την επικείμενη εφαρμογή ενός «σχεδίου» για την οικονομία της χώρας,

προκειμένου να «καθησυχάσει τις αγορές» λόγω των ανησυχιών για τις κυρώσεις που επέβαλε και τις νέες που ετοιμάζει η ΕΕ, οι ΗΠΑ και χώρες της Δύσης στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν κατήγγειλε τις κυρώσεις ως μέτρα που αποφάσισαν «οι ελίτ των δυτικών χωρών» και τα οποία συνεπάγονται «δύσκολες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, (…) ειδικά για τους πιο ευάλωτους πολίτες της».

Και συνέχισε:

«Οι κυρώσεις της Δύσης προκαλούν με πολλούς τρόπους μία νέα παγκόσμια οικονομική κρίση. Ένας αριθμός χωρών αντιμετωπίζουν την απειλή του λιμού της και της έλλειψης τροφίμων και αυτό οφείλεται στις “ελίτ της Δύσης”».


Παράλληλα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ο Πούτιν υποστήριξε ότι το ρούβλι ενισχύεται και εμφανίζει την καλύτερη δυναμική μεταξύ όλων των νομισμάτων ανά την υφήλιο.

«Η ισοτιμία του εθνικού νομίσματος, του ρουβλίου, ενισχύεται. Τη φετινή χρονιά πιθανώς δείχνει την καλύτερη δυναμική μεταξύ όλων των νομισμάτων στον κόσμο», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με αξιωματούχους για οικονομικά ζητήματα, μιλώντας για το πώς η Ρωσία ανταπεξέρχεται στην πολιτική των κυρώσεων της Δύσης.

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί