Πούτιν-Μπάιντεν στη Γενεύη – Η πιο αμήχανη συνάντηση ηγετών των τελευταίων ετών – Οι πρώτες δηλώσεις – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Συνάντηση που αναμένεται να βγάλει αρκετές ειδήσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντώνται αυτή την ώρα στο Villa La Grange, κοντά στη λίμνη της Γενεύης.

Οι ηγέτες Ρωσίας και ΗΠΑ είχαν την πρώτη τους χειραψία:

Ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε πως ελπίζει να εδραιώσουν ένα «προβλέψιμο και λογικό πλαίσιο παρ΄όλο που τα ρωσικά και τα αμερικανικά ενδιαφέρονται αποκλίνουν», ενώ τόνισε πως πάντοτε μία πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση είναι καλύτερη.

Από την πλευρά του ο Β. Πούτιν φανερά συγκρατημένος περιορίστηκε σε ευχολόγια, υπογραμμίζοντας πως εύχεται να είναι μία παραγωγική συνάντηση παρά τα πολλά προβλήματα στις διμερείς τους σχέσεις.

«Ξέρω πως έκανες ένα μακρύ ταξίδι και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία έχουν αρκετά θέματα μεταξύ τους και η επίλυσή τους απαιτεί συνάντηση στο υψηλότερο επίπεδο. Ελπίζω πως η συνομιλία μας θα είναι παραγωγική».

Τα διεθνή ΜΜΕ εστιάζουν στην έκδηλη αμηχανία που υπήρχε ανάμεσα στους δύο πολιτικούς και στα «παγωμένα» χαμόγελα που κρατούσαν απλά και μόνο επειδή ήταν μπροστά σε κάμερες.

Σύμφωνα με το CNN Πούτιν και Μπάιντεν απέφευγαν να ανταλλάξουν ακόμα και ματιές!

Μετά τις καθιερωμένες χειραψίες και φωτογραφίες, ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση των δύο ηγετών κεκλεισμένων των θυρών.

=================================================================================================================

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο Τσαρ Βλαντ έφθασε στη Γενεύη λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) για μια πρώτη συνάντηση κορυφής με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης στις 12:27 (13:27 ώρα Ελλάδας) και ο Πούτιν αναμένεται να μεταβεί στην έπαυλη La Grange στο κέντρο της πόλης, όπου θα συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν για πολύωρες συζητήσεις σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους.

https://twitter.com/disclosetv/status/1405114218370772996

Ενδεικτικό του ψυχροπολεμικού κλίματος ανάμεσα στους δύο ηγέτες είναι πως δεν θα παραχωρήσουν εν τέλει κοινή συνέντευξη τύπου, όπως αναμενόταν στην αρχή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί