• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πούτιν – Μπάιντεν: Δείτε την εμβληματική Villa La Grange που θα “φιλοξενήσει” τη συνάντηση κορυφής (ΦΩΤΟ)

Πούτιν – Μπάιντεν: Δείτε την εμβληματική Villa La Grange που θα “φιλοξενήσει” τη συνάντηση κορυφής (ΦΩΤΟ)

putin biden
Ανακοινώθηκε επισήμως ο τόπος συνάντησης του Πούτιν και του Μπάιντεν στη Γενεύη.

Στην εμβληματική Villa La Grange, στη Γενεύη, θα λάβει χώρα η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στις 16 Ιουνίου.
Ενώ είχε γίνει γνωστό ότι η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία, δεν είχε ανακοινωθεί το ακριβές μέρος που θα φιλοξενήσει τη σύνοδο.
Σήμερα, ανακοινώθηκε, λοιπόν, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας, ότι η Villa La Grange θα είναι το μέρος της πολυαναμενόμενης συνάντησης.

Ο τόπος συνάντησης επιβεβαιώθηκε, εν τω μεταξύ στη συνέχεια, και από το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη, με τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις να βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων.
Σημειώνεται ότι προσφάτως, μήνυμα υπέρ της από κοινού προσπάθειας αποκατάστασης των ρωσοαμερικανικών σχέσεων είχε αποστείλει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
«Θα συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους για αποκατάσταση των σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους. Έχουμε εις γνώση μας το γεγονός αυτό» είχε σημειώσει ο Ρώσος Πρόεδρος.
Ο Πούτιν έκανε γνωστό ότι επί τάπητος στη συνάντηση θα τεθούν η στρατηγική σταθερότητα, οι διεθνείς διενέξεις, όπως επίσης και η τρομοκρατία, ενώ στην ατζέντα περιλαμβάνονται και ο κορονοϊός, παράλληλα με περιβαλλοντικά ζητήματα.
Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο έχει τονίσει ότι η επερχόμενη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου και του Αμερικανού ομολόγου του είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν «μεγάλες προσδοκίες».

sputnik/ photo vid screenshot