Πούτιν: «Κάναμε τα πάντα για μία ειρηνική επίλυση» – ΗΠΑ: «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί ΣΗΜΕΡΑ στην Ουκρανία»

Μετά; Ακολουθεί πόλεμος;

H Δύση εξακολουθεί να δημιουργεί τετελεσμένα μερικά μόνο χιλιόμετρα από ρωσικά εδάφη, διαγράφοντας μία και καλή την τάση για αποκλιμάκωση της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ουκρανία σήμερα, προσθέτοντας ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για διπλωματία.


Λέγαμε εδώ και πολύ καιρό ότι η ρωσική εισβολή μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή, για παράδειγμα, σήμερα. Ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί και γι’ αυτό συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε όλους τους πιθανούς διπλωματικούς διαύλους“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι στο δίκτυο CNN.

«Οι αμερικανικοί ισχυρισμοί είναι εκτός πραγματικότητας», σχολίασε πριν από λίγο η Μόσχα, σε μία πρώτη απάντηση στον εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Αιφνιδιασμός Πούτιν

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, μερικά λεπτά μετά το επεισόδιο με τα ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα στα ρωσικά σύνορα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκάλεσε εκτάκτως το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας με θέμα την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

«Η κατάσταση στη νοτιοανατολική Ουκρανία συνεχίζει να επιδεινώνεται και η Ρωσία έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ της κυβέρνησης της Ουκρανίας και των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών στο Ντονμπάς».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν παρατήρησε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των αρχών του Κιέβου και των ανθρώπων που ζουν στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ξεκίνησε ουσιαστικά από τότε που σχηματίστηκαν αυτές οι δημοκρατίες.

Ο «Τσαρ Βλαντ» παρατήρησε επίσης ότι ένα πιθανό μορατόριουμ για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν συνιστούσε παραχώρηση, αλλά μάλλον μέρος του σχεδίου της Δύσης να προετοιμάσει το Κίεβο για την ένταξη σε αυτό το στρατιωτικό μπλοκ.

(φωτο:pixabay, video screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί