Πούτιν: «Η Ουκρανία να έρθει σε διαπραγματεύσεις πριν είναι αργά»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δυτικές χώρες φαίνονται απρόθυμες να κατανοήσουν την πρόταση της Ρωσίας για τις εγγυήσεις ασφάλειας στην Ευρώπη.


«Συζητήσαμε την κατάσταση γύρω από την προώθηση των ρωσικών αιτημάτων στη Δύση, τα κυριότερα από τα οποία είναι η αποτροπή περαιτέρω επέκτασης του ΝΑΤΟ, η μη ανάπτυξη επιθετικών όπλων κοντά στα ρωσικά σύνορα και η επιστροφή του στρατιωτικού δυναμικού και της υποδομής του οργανισμού στην Ευρώπη στην κατάσταση που βρισκόταν το 1997, όταν υπογράφηκε η ιδρυτική συμφωνία Ρωσίας – ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Πούτιν.

«Αυτό που πρέπει να κάνει το Κίεβο είναι να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τους εκπροσώπους του Ντονμπάς και να συμφωνήσει τα πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά μέτρα για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι «όσο νωρίτερα γίνει αυτό τόσο το καλύτερο».

«Δυστυχώς, αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι αντίθετα η όξυνση της κατάστασης στο Ντονμπάς»


«Όπως είπα προηγουμένως, δυστυχώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα μέλη της συμμαχίας δεν έχουν ακόμη την τάση να αντιληφθούν επαρκώς αυτά τα τρία βασικά στοιχεία της πρωτοβουλίας μας» προσέθεσε ο Πούτιν σε ενημέρωση μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.


«Είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε την πορεία των διαπραγματεύσεων, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα ζητήματα θεωρούνται ως πακέτο χωρίς να αποσυνδέονται από τις κύριες προτάσεις της Ρωσίας, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί άνευ όρων προτεραιότητά μας».

(φωτο:unsplash)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί