Πούτιν για Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα τον ξεφορτωθούν, vid

Η απόφαση του Ζελένσκι να μην είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές εγείρει ερωτήματα καθώς έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το σύνταγμα της Ουκρανίας δεν αναφέρει τίποτα για την δυνατότητα παράτασης της θητείας του προέδρου με στρατιωτικό νόμο, τόνισε ο Πούτιν.

“Η σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας αποφάσισε να μην κατέβει στις εκλογές, επομένως υπάρχουν ερωτήματα. Υπάρχει το άρθρο 103 του Συντάγματος της Ουκρανίας, λέει ότι ο πρόεδρος εκλέγεται μόνο για πέντε χρόνια”, δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με την εκπρόσωποι διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες, υπάρχουν άνθρωποι εντός της Ουκρανίας που θα μπορούσαν να υπογράψουν μια ειρηνευτική συμφωνία, αλλά θα απαιτούσε την προθυμία του Κιέβου .

“Και με ποιον πρέπει να υπογράψουμε μια συνθήκη ειρήνης; Ωστόσο, όλα μπορούν να επιλυθούν, όλα μπορούν να συμφωνηθούν. Εάν η εξουσία περάσει στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, η προθυμία να υπογράψει μια συνθήκη είναι το μόνο που χρειάζεται”, κατέληξε ο Πούτιν, ο οποίος θεωρεί πως αργά ή γρήγορα οι ΗΠΑ θα ξεφορτωθούν τον Ζελένσκι:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί