Πούτιν: Δεν υπάρχουν ΙΔΑΝΙΚΕΣ καταστάσεις, τι δήλωσε για το ΤΕΛΟΣ του πολέμου στην Ουκρανία

Σημαντικές δηλώσεις του Ρώσου ηγέτη...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου για την Πολιτική Νεολαίας και έκανε σύνοψη των όσων συμβαίνουν.

Αρχικά ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι όλες οι ένοπλες συγκρούσεις τελειώνουν με διπλωματικές διαπραγματεύσεις.

«Στόχος μας δεν είναι να περιστρέφουμε τον σφόνδυλο της στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά, αντιθέτως, να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Πασχίζουμε για αυτό και θα συνεχίσουμε να πασχίζουμε», είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους. «Θα μοχθήσουμε για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό, και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο, φυσικά».

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot που θα παραδώσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι ένα απαρχαιωμένο οπλικό σύστημα που η Ρωσία θα μπορεί να αντιμετωπίσει. Ο Πούτιν ανέφερε ότι το Patriot είναι «αρκετά απαρχαιωμένο» και δεν λειτουργεί όπως το ρωσικό σύστημα S-300.

Δήλωσε μεταξύ άλλων:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

“Δεν υπάρχουν ιδανικές καταστάσεις, αλλά η Ρωσία πέρασε την χρονιά με σιγουριά. Δεν ανησυχούμε ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε σχέδια για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένου του 2023”.

Στο ρυθμό της ειδικής επιχείρησης

«Πιστεύουμε ότι… οτιδήποτε σχετίζεται με μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι ένα απολύτως αναγκαστικό, απαραίτητο μέτρο. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους στρατιώτες μας, στους στρατιώτες μας, στους αξιωματικούς, στους στρατιώτες μας για ό,τι κάνουν για τη Ρωσία, προστατεύοντας τα συμφέροντά της, την κυριαρχία της και προστατεύοντας πρώτα τους ανθρώπους μας»

«Στόχος μας δεν είναι να γυρίσουμε τον σφόνδυλο της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά για να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο, θα προσπαθήσουμε να τελειώσει – και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο»

Για την προμήθεια δυτικών όπλων στο Κίεβο

«Η Ρωσία ξοδεύει στρατιωτικές προμήθειες, αυτοί είναι μεγάλοι αριθμοί, αλλά η διαφορά με το ουκρανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα είναι τεράστια, το Κίεβο σύντομα θα ξεμείνει από αποθέματα, μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή όπλων».

Για την κατάσταση των Ρώσων στην Ουκρανία

«Στην Ουκρανία, δεν μπορείτε να πάτε ενάντια σε εκείνο το μέρος των ανθρώπων που θεωρούν τον εαυτό τους μέρος του ρωσικού κόσμου – και ξεκίνησαν έναν πόλεμο εναντίον τους, και όλοι αντέξαμε»

«Στόχος μας είναι πρωτίστως να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, που αισθάνονται ότι είναι μέρος του λαού μας, μέρος του πολιτισμού μας».

Οικονομική κατάσταση στην Ρωσία

“Ο πληθωρισμός θα είναι λίγο περισσότερο από 12 τοις εκατό φέτος. Και αυτό, νομίζω, είναι πολύ καλύτερο από ό,τι σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της G20. Δεν είναι καλό που υπάρχει πληθωρισμός, αλλά είναι καλό που είναι μικρότερος από άλλες χώρες. Και το επόμενο έτος, με βάση τα αποτελέσματα της οικονομίας του πρώτου τριμήνου – σε κάθε περίπτωση, το ελπίζουμε – θα επιδιώξει τους δείκτες-στόχους του 4-5 τοις εκατό».

“Πρέπει να επιλύσουμε το κύριο ζήτημα, πρέπει να αυξήσουμε το επίπεδο των πραγματικών μισθών των πολιτών, αυτό είναι προφανές. Και λαμβάνοντας υπόψη τις πληθωριστικές διαδικασίες, λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα του προϋπολογισμού, μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Σχετικά με το ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου

“Η απάντηση στο ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου θα είναι προληπτική, γιατί δεν υπάρχει ορατή ζημιά στην Ρωσία από αυτό το ανώτατο όριο, πουλάμε περίπου σε αυτές τις τιμές. Νομίζω ότι θα υπογράψω το διάταγμα κάπου την Δευτέρα ή την Τρίτη”.

Σχετικά με το ανώτατο όριο της τιμής του φυσικού αερίου

“Η καθιέρωση ανώτατου ορίου τιμής φυσικού αερίου δεν θα οδηγήσει σε τίποτα καλό, όπως το πετρέλαιο. Εάν αυτό παραβιάζει τις συμβάσεις της Μόσχας, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απαντήσουμε”

Για τις επιθέσεις στο Nord Stream

«Όλοι παραδέχτηκαν ότι έγινε τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream, αλλά έγινε με την βοήθεια κρατών»

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί