Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους της Διάσκεψης της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια δήλωσε ότι «η κατάσταση στον κόσμο αλλάζει δυναμικά, διαμορφώνονται τα περιγράμματα μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, όλο και περισσότερες χώρες και λαοί επιλέγουν τον δρόμο της ελεύθερης, κυρίαρχης ανάπτυξης με βάση την ταυτότητα, τις παραδόσεις, τις αξίες τους. Η περίοδος της μονοπολικής παγκόσμιας τάξης ανήκει στο παρελθόν».
«Ένας πολυπολικός κόσμος που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και σε δικαιότερες σχέσεις ανοίγει νέες ευκαιρίες για την καταπολέμηση των κοινών απειλών» πρόσθεσε.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι υποσχέσεις της Δύσης για εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος ασφάλειας στην Ευρώπη «είναι υποκρισία, στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο», ενώ ανέφερε πως «η Ρωσία ξεκίνησε την επιχείρηση σε πλήρη συμμόρφωση με την Χάρτα του ΟΗΕ».
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για το ταξίδι της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, χαρακτηρίζοντάς το «τζόγο» και μέρος μιας σκόπιμης στρατηγικής για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή. «Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν δεν είναι απλώς ένα ταξίδι ενός μεμονωμένου ανεύθυνου πολιτικού, αλλά μια θρασύτατη επίδειξη ασέβειας προς την κυριαρχία άλλων χωρών» πρόσθεσε.
photo pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκρούστηκε τρένο με στρατιωτικό φορτηγό στη Γαλλία: Νεκρός ο οδηγός του τρένου, vid
- Ρόδος: Συνελήφθησαν 2 άτομα για ζωοκλοπή
- “Επιστρέφουμε”: Οι αστροναύτες της αποστολής Artemis II επιστρέφουν στη Γη
- Ζευγάρι στην Ινδονησία τιμωρήθηκε δημοσίως με 100 ραβδίσματα για σαρκικές σχέσεις εκτός γάμου
- Nτόναλντ και Μελάνια Τραμπ στο έθιμο του “Πασχαλινού αυγού” – Επικές ατάκες! ΒΙΝΤΕΟ
- Πόσο πιο ακριβό θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι; Η εκτίμηση της ΕΣΕΕ
- Αυτός είναι ο ορισμός του «σκύλου-φύλακα»! Δείτε τι συνέβη – Vid
- Επιμελητήριο Ηρακλείου: Ισχυρή ενίσχυση της επιχειρηματικότητας το Α’ τρίμηνο του 2026
- Το μυστικό μιας “μεταλλαγμένης” φυλής στην Ασία – Κολυμπάει στον πυθμένα του ωκεανού σχεδόν σαν να είναι στην ξηρά
- Ιταλός ΥΠΑΜ: Ο Τραμπ θα έπρεπε να έχει πιο θαρραλέους συνεργάτες









