Οι χώρες που έχουν επιβάλει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους πολίτες τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον νέο κορωνοϊό, προέτρεψε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Με το να ζητάμε από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και να απαγορεύουμε τις μετακινήσεις αγοράζουμε χρόνο και μειώνουμε τις πιέσεις στα συστήματα υγείας. Από μόνα τους αυτά τα μέτρα δεν θα εξαλείψουν τις πανδημίες. Καλούμε όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον ιό», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπεγέσους στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη Γενεύη.
Οι χώρες θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό και να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους στα συστήματα δημόσιας υγείας και φροντίδας, αλλά και να εφαρμόσουν συστήματα για να εντοπίσουν κάθε ύποπτο κρούσμα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, πρόσθεσε.
Ο ιός αυτός είναι «πολύ επικίνδυνος» και ήδη έχουμε περισσότερους από 16.000 θανάτους, υπενθύμισε.
Ο χρόνος για να δράσουμε ήταν πριν από έναν με δύο μήνες, αλλά «σπαταλήσαμε» αυτό το πρώτο παράθυρο ευκαιρίας, συνέχισε ο Τέντρος. Τώρα όμως, είπε ότι ο κόσμος έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να καταστείλει και να ελέγξει την πανδημία και δεν πρέπει να την σπαταλήσει και αυτήν.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ-Ιράν: Η Κίνα καλωσορίζει τις διευθετήσεις για κατάπαυση πυρός
- Ποιοί ζητούν να καθιερωθούν υποχρεωτικοί έλεγχοι σε όλα τα κτίρια της χώρας;
- Στα αστέρια θέλει να πάει ο Έλον Μασκ: Το σχόλιο σε φωτογραφία του Artemis ΙΙ
- Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 17χρονος για βιασμό 14χρονης
- Ο Μακρόν χαιρετίζει την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Δραστικές αλλαγές στις παραπομπές σε ειδικούς γιατρούς: Τι πρέπει να ξέρουν οι πολίτες
- Ιράκ: Ελεύθερη η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Κίτλσον
- Ινδονησία: 24χρονη γυναίκα ξεφύλλιζε παλιό άλμπουμ και μία φωτογραφία την άφησε άφωνη
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός επιχείρησε να πατήσει αστυνομικό για να αποφύγει έλεγχο
- Μετά το πετρέλαιο, πτώση σημειώνουν και οι τιμές στο ευρωπαϊκό φυσικό αέριο








