Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν θα μπορούσε να αποκτήσει τη δυνατότητα να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε έξι μήνες και ότι έχει την πρόθεση να το κάνει, ανέφερε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Πενταγώνου σήμερα.
Ο Κόλιν Καλ, υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τη χάραξη πολιτικής, είπε στο Κογκρέσο ότι ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν οι Ταλιμπάν –που είναι αντίπαλοι του Ισλαμικού Κράτους– έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους τζιχαντιστές μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, τον Αύγουστο.
«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών επί του παρόντος εκτιμά ότι τόσο το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν όσο και η Αλ Κάιντα έχουν την πρόθεση να εκτελέσουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ακόμη και κατά των ΗΠΑ, όμως καμία από τις δύο (οργανώσεις) δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Θα μπορούσαμε να δούμε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν να αναπτύσσει αυτή τη δυνατότητα κάποια στιγμή σε έξι με δώδεκα μήνες», πρόσθεσε.
Η Αλ Κάιντα θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο, «ένα με δύο χρόνια», πρόσθεσε ο Κόλιν Καλ.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακρόν: Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα πάρουμε ποτέ μέρος σε επιχειρήσεις στα Στενά του Ορμούζ
- Κώτσηρας: Ό,τι είναι εφικτό στο πλαίσιο του δημοσιονομικού επιτρεπόμενου, είμαστε εδώ για να το κάνουμε
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα έχει πλέον εξελιχθεί σε χώρα που συμβάλλει στην ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική ενοποίηση
- Ιράν: Οι αρχές καλούν τον λαό να διαδηλώσει σε όλες τις πόλεις
- ΠΟΓΕΔΥ: Ο αφθώδης πυρετός απειλεί την κτηνοτροφία
- «Σας εξαπάτησαν»: Ηχηρή παραίτηση αξιωματούχου του Τραμπ εξαιτίας του πολέμου
- Συναγερμός για ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν σε λίμνη στη Χαλκιδική
- Νετανιάχου: Με την εξόντωση του Λαριτζανί, το Ισραήλ δίνει στους Ιρανούς την ευκαιρία να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους
- Άνθρωπος του Πούτιν: «Οι μάσκες έπεσαν για τους πολεμοκάπηλους της Ε.Ε.»
- Γεραπετρίτης: Να μην παραμελήσουμε την Ουκρανία









