Ενώ στην Δύση η οικονομική κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή με πολίτες να ξεσηκώνονται, η Ρωσία, κάτι που δεν ακούγεται και τόσο δυνατά σε χώρες της Ευρώπης, ανατπύσσεται παρά τις όποιες κυρώσεις. Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, τον οποίο επικαλείται το Sputnik, η αύξηση του ρωσικού ΑΕΠ σε 3 χρόνια φτάνει το 10% παρά την πίεση των κυρώσεων.
«Σε γενικές γραμμές, τα τελευταία τρία χρόνια, εν μέσω πρωτοφανούς πίεσης κυρώσεων, η αύξηση του ΑΕΠ θα φτάσει το 10%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μισούστιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εθνικών Έργων.
Η δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας είναι καλύτερη από εκείνη ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, δήλωσε ο Μισούστιν, προσθέτοντας ότι η οικονομία της Ρωσίας προχωρά μπροστά παρά όλες τις προσπάθειες περιορισμού της ανάπτυξής της.
Οι βιομηχανικές εξαγωγές της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 18% σε ετήσια βάση τους πρώτους εννέα μήνες του 2025, δήλωσε επίσης ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.
«Ο όγκος των βιομηχανικών εξαγωγών αυξήθηκε κατά 18% τους πρώτους εννέα μήνες. Αλλά θα επισημάνω εδώ τους κύριους παράγοντες: την μηχανολογία, την χημική βιομηχανία και την μεταλλουργία», ανέφερε.
Ποιά είναι, στον αντίποδα, η κατάσταση, για παράδειγμα, στην Γερμανία;
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε λειτουργία η Β’ Φάση του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής – Πλήρης Ψηφιοποίηση της Διακίνησης Αποθεμάτων
- Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία, σύμφωνα με τον Όρμπαν
- Πότε θα πουν στην Δύση την αλήθεια για την Ρωσία; Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η αναβάθμιση των τριών βασικών οδικών αξόνων που οδηγούν προς Πανόραμα και Χορτιάτη
- «myNAFTILIAlive» Οι ναυτικοί μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους για 8 επιπλέον διαδικασίες
- Ο… «θίασος» των Στάρμερ, Μακρόν, Μερτς και Ζελένσκι συναντήθηκε στο Λονδίνο για το ουκρανικό
- Τι δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης για το υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα έρχεται από τις ΗΠΑ
- Βυθισμένο πλοίο αναψυχής με επιγραφές στα ελληνικά του 1ου μ.Χ. αι. βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
- Με τον Τραμπ για τη Γάζα θα συναντηθεί λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου ο Νετανιάχου
- Χρυσές Σφαιρές 2026: Η λίστα με όλες τις υποψηφιότητες – Τα βραβεία που διεκδικεί η “Bugonia” του Λάνθιμου









