Ενώ στην Δύση η οικονομική κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή με πολίτες να ξεσηκώνονται, η Ρωσία, κάτι που δεν ακούγεται και τόσο δυνατά σε χώρες της Ευρώπης, ανατπύσσεται παρά τις όποιες κυρώσεις. Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, τον οποίο επικαλείται το Sputnik, η αύξηση του ρωσικού ΑΕΠ σε 3 χρόνια φτάνει το 10% παρά την πίεση των κυρώσεων.
«Σε γενικές γραμμές, τα τελευταία τρία χρόνια, εν μέσω πρωτοφανούς πίεσης κυρώσεων, η αύξηση του ΑΕΠ θα φτάσει το 10%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μισούστιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εθνικών Έργων.
Η δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας είναι καλύτερη από εκείνη ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, δήλωσε ο Μισούστιν, προσθέτοντας ότι η οικονομία της Ρωσίας προχωρά μπροστά παρά όλες τις προσπάθειες περιορισμού της ανάπτυξής της.
Οι βιομηχανικές εξαγωγές της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 18% σε ετήσια βάση τους πρώτους εννέα μήνες του 2025, δήλωσε επίσης ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.
«Ο όγκος των βιομηχανικών εξαγωγών αυξήθηκε κατά 18% τους πρώτους εννέα μήνες. Αλλά θα επισημάνω εδώ τους κύριους παράγοντες: την μηχανολογία, την χημική βιομηχανία και την μεταλλουργία», ανέφερε.
Ποιά είναι, στον αντίποδα, η κατάσταση, για παράδειγμα, στην Γερμανία;
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ιρανοί απειλούν να κάνουν «στάχτη» τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις συνδεόμενες με τις ΗΠΑ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Μαρτίου
- Σαν σήμερα 14 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Χτυπήθηκε η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, Vid
- Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα: Πού θα βρέξει – Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Απεγνωσμένα να… τραβήξει την προσοχή θέλει ο Κιμ Γιονγκ Ουν! Τι έκανε εν μέσω πολέμου
- Έτσι καταλαβαίνεις στην Ιαπωνία ότι έρχονται εκλογές! vid
- Ο «Γερμανός αγρότης» που άφησε τη χώρα του και δημιούργησε ένα βρώσιμο δάσος στην Κολομβία! vid
- Δύο εβδομάδες ανάφλεξης από την Αν. Μεσόγειο μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό
- Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας









