«Πώς μπορείτε να χρηματοδοτείτε την δίωξη χριστιανών;»! Οργή στις ΗΠΑ για τον Λευκό Οίκο

Με επίκεντρο την Ουκρανία

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον είπε σε συνέντευξη με τον διεθνώς γνωστό δικηγόρο Ρόμπερτ Άμστερνταμ ότι μίλησε με τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον, μετά την ψηφοφορία του Σαββάτου, με αφορμή τα πακέτα ξένης βοήθειας στο Κίεβο, προκειμένου να εκφράσει την αγανάκτησή του για την δίωξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) από την κυβέρνηση του Volodymyr Zelensky.

«Μίλησα απευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος λέει ότι είναι Χριστιανός. Πώς μπορείτε να πληρώσετε για την δίωξη των χριστιανών με αμερικανικά δολάρια των φορολογουμένων;», είπε ο Κάρλσον.

Ο Carlson τόνισε ότι θεωρεί ντροπιαστικό το γεγονός ότι οι Χριστιανοί νομοθέτες των ΗΠΑ είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν ένα τυραννικό καθεστώς στην Ουκρανία, ενώ κλείνουν τα μάτια στις απεριόριστες επιθέσεις κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην χώρα.

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) ανέφερε σε έκθεση τον Μάρτιο ότι οι ουκρανικές αρχές συνέχισαν την πρακτική του εκφοβισμού των ιερέων και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Φεβρουάριο του 2024.

“Μετά από δέκα ημέρες στην Ουκρανία, μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη δημοκρατίας. Η χώρα διοικείται από έναν οργανισμό που ονομάζεται SBU [Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας]”, είπε ο Άμστερνταμ στον Carlson.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- OFFICIAL WHITE HOUSE HANDOUT USA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί