Πυρκαγιά, που μαίνεται εδώ και μία εβδομάδα στα υψώματα του πορτογαλικού νησιού Μαδέρα, έχει κατακάψει μια επιφάνεια 44.000 στρεμμάτων, ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus, ενώ οι τοπικές αρχές αναμένουν την άφιξη νέων ενισχύσεων από τη Λισαβόνα.
Μέχρι χθες, Τρίτη, το μεσημέρι, η έκταση που είχε καεί απ’ αυτή την πυρκαγιά έφθανε τα 43.920 στρέμματα, δηλαδή 9.590 επιπλέον στρέμματα μέσα σε 24 ώρες, διευκρίνισε το Copernicus στο X.
Περίπου εκατό πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες σε δύο μέτωπα που εξακολουθούν να είναι ενεργά. «Η πιο ανησυχητική εστία βρίσκεται τώρα στη ζώνη της κεντρικής οροσειράς» αυτού του πολύ τουριστικού νησιού που βρίσκεται στα ανοικτά των μαροκινών ακτών, ανέφερε η περιφερειακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας στον απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί.
Οι σφοδροί άνεμοι, που συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς, έχουν επίσης δημιουργήσει προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία στη Μαδέρα και τουρίστες έχουν αποκλειστεί στο νησί, όμως η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φουντσάλ διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία του επανελήφθη σήμερα ομαλά.
Η πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη στην κοινότητα Ριμπέιρα Μπράβα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στους γειτονικούς δήμους της Κάμαρα ντε Λόμπος και της Πόντα ντο σολ, που βρίσκονται στη νότια ακτή του νησιού, δυτικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Φουντσάλ.
Περίπου 200 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή, κυρίως για να αποφύγουν τον κίνδυνο εισπνοής καπνού, όμως οι περισσότεροι από τους κατοίκους αυτούς μπόρεσαν στη συνέχεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μέχρι τώρα η φωτιά δεν έχει καταστρέψει κανένα σπίτι, ενώ επίσης δεν υπάρχουν τραυματίες, αν και πυροσβέστες παρουσιάζουν συμπτώματα εξάντλησης.
Ο πρόεδρος της περιφερειακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Αντόνιο Νούνιες ανακοίνωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό RTP ότι 45 πυροσβέστες και διασώστες φθάνουν σήμερα ως ενισχύσεις από τη Λισαβόνα και θα προστεθούν στους 76 που είχαν ήδη σταλεί το περασμένο σαββατοκύριακο από την ισπανική κυβέρνηση
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο! Πανεπιστήμιο στο Τενεσί θα διδάσκει αμερικανική ιστορία με… «Grand Theft Auto»
- Κελάρια και κουζίνα 2.200 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Σπάρτη της Μικράς Ασίας
- Ηράκλειο: Τρίχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
- Νάουσα: Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου
- Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόταση Πούτιν για την Νέα Συνθήκη
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
