Πορεία προς την Ιερουσαλήμ: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους – Δείτε video

Χιλιάδες άνθρωποι πλησίασαν την Ιερουσαλήμ το Σάββατο ως μέρος μιας πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στην αμφιλεγόμενη δικαστική μεταρρύθμιση, διακόπτοντας την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, ανέφερε ανταποκριτής του Sputnik.


Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, όταν μια μικρή ομάδα ακτιβιστών ξεκίνησε από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ.


Εκατοντάδες αυτοκίνητα που ανήκουν σε διαδηλωτές που επιδιώκουν να συμμετάσχουν στην πορεία έχουν πάρει τη δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου, οδηγώντας σε τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο , παρόλο που η κυκλοφορία μειώθηκε λόγω Σαμπάτ, είπε ο ανταποκριτής.

Αστυνομία και οχήματα με κανόνια νερού βρίσκονται σε υπηρεσία στον αυτοκινητόδρομο, πρόσθεσε ο ανταποκριτής.


Οι διοργανωτές διαμαρτυρίας υπολογίζουν ότι περίπου 20.000 άτομα συμμετέχουν στην πορεία προς το κτίριο του κοινοβουλίου (Κνεσέτ), όπου ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα νομοσχέδια της δικαστικής μεταρρύθμισης ενδέχεται να εγκριθεί τελικά την επόμενη εβδομάδα.


Την Πέμπτη, το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε για δεύτερη και τρίτη ανάγνωση μία από τις βασικές ρήτρες της μεταρρύθμισης, η οποία περιορίζει την εξουσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ανατρέπει κυβερνητικές αποφάσεις χαρακτηρίζοντάς τις παράλογες. Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη εξουσία να διαφημίζει τις αποφάσεις της και να εκλέγει αξιωματούχους.

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί