«Πολύ επικίνδυνο»: Ποιόν φοβάται περισσότερο κι από τον Πούτιν ο Ζελένσκι;

Χρονιά εξελίξεων το 2024...

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέκρινε τον πρώην πρόεδρο Τραμπ για τη στάση του στην Ουκρανία, ιδιαίτερα μετά τον ισχυρισμό του προεδρικού υποψηφίου ότι μπορεί να διαπραγματευτεί την ειρήνη μεταξύ Κιέβου και Μόσχας εντός 24 ωρών.

Οι επίμονες δηλώσεις του Τραμπ ότι θα μεσολαβήσει διπλωματικά και θα τερματίσει τον πόλεμο έχουν αντιμετωπιστεί με χλεύη αλλά και ανησυχία από το Κίεβο.

Ο Ζελένσκι σε μια νέα συνέντευξη στο Channel 4 News του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτήρισε τη ρητορική του Τραμπ «πολύ επικίνδυνη».

«Ντόναλντ Τραμπ, σε προσκαλώ στην Ουκρανία, στο Κίεβο. Εάν μπορείς να σταματήσεις τον πόλεμο σε 24 ώρες, νομίζω ότι θα είναι αρκετό να έρθεις», είπε στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

«Ο Τραμπ θα πάρει αποφάσεις μόνος του, χωρίς… δεν μιλάω καν για τη Ρωσία, αλλά χωρίς και τις δύο πλευρές, χωρίς εμάς. Αν το λέει αυτό δημόσια, είναι λίγο τρομακτικό. Έχω δει πολλά, πολλά θύματα, αλλά αυτό με κάνει πραγματικά λίγο άγχος».

Ο Ουκρανός ηγέτης πρόσθεσε:

«Επειδή ακόμα κι αν η ιδέα του (για τον τερματισμό του πολέμου) – που κανείς δεν έχει ακούσει ακόμα – δεν λειτουργεί για εμάς, για τον λαό μας, θα κάνει τα πάντα για να εφαρμόσει την ιδέα του ούτως ή άλλως. Και αυτό με ανησυχεί λίγο. Είναι πολύ επικίνδυνο».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις του Τραμπ στο Fox News πως τα πάει πολύ καλά με τον Πούτιν, δεσμευόμενος ξανά να διευθετήσει το ουκρανικό όταν ανέλθει ξανά στην εξουσία.

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί