Πολωνία: Επικίνδυνες κινήσεις κατά της Ρωσίας σε Μολδαβία και Καλίνινγκραντ – Απάντηση Μεντβέντεφ

Η Ρωσία δεν θα χαριστεί και θα καταστρέψει την χώρα...

Πολωνικά και Μολδαβικά στρατεύματα ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις «για την εξασφάλιση της ασφάλειας» στην περιοχή του χωριού Bulboaca, όπου θα πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής της ευρωπαϊκής πολιτικής την 1η Ιουνίου. 

Ειδικότερα προγραμματίζονται αεροπορικές περιπολίες στο Δέλτα του Δνείστερου. Φαίνεται, όπως σχολιάζουν οι Ρώσοι, ότι «παρακολουθούμε ένα νέο στάδιο στη στρατιωτικοπολιτική ανάπτυξη της Πολωνίας στην πιο σημαντική περιοχή της βόρειας περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, όπου μέχρι τώρα μόνο οι Αμερικανοί ήταν παρόντες ως εξωτερικές δυνάμεις». 

Η κίνηση έχει προβληματίσει την Μόσχα, καθώς βλέπει πως οι Δυτικοί βάζουν την Πολωνία μπροστά για να απειλήσει τα ρωσικά συμφέροντα!!! «Φωτιά» τείνει να μπει και στο Καλίνινγκραντ, με τον Μεντβέντεφ να δίνει πύρινη απάντηση. Που θα οδηγήσει όλο αυτό;;;

Γράφει σχετικά το Russia Today:

Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ είναι έτοιμες να πολεμήσουν την Ρωσία σε μια υβριδική μορφή, ωστόσο η προοπτική άμεσης ανάμειξης σε μια τέτοια σύγκρουση εξακολουθεί να μην βρίσκεται στο τραπέζι. Όχι όμως τόσο Πολωνία: η πολωνική ελίτ δείχνει αυξανόμενη αποφασιστικότητα (σ.σ. Το ΝΑΤΟ βάζει μπροστά τους Πολωνούς για να καταστραφούν, όπως οι Ουκρανοί).

Η πολωνική ελίτ ήταν πάντα σε θέση να προβλέψει μια κρίση. Απλά θυμηθείτε τη συμμετοχή τους στην διάλυση της Τσεχοσλοβακίας ως μέρος της συνωμοσίας του Μονάχου το 1938.

(…)

Για πρώτη φορά μετά από ενάμιση αιώνα, το «Πολωνικό γεωπολιτικό έργο» απέκτησε όχι μόνο γεωοικονομική βάση, αλλά και χώρο ανάπτυξης – μια τεράστια γεωπολιτική «ερημιά» που άνοιξε σαν από μόνη της στην λωρίδα από την Βίνιτσα μέχρι το Οτσάκιβ (σ.σ. περιοχή στην Ουκρανία που εκτείνεται παράλληλα της Μολδαβίας, όπου έχουν σπεύσει οι πολωνικές δυνάμεις).

Η Πολωνία θα μπορούσε να γεμίσει αυτή την «έρημη περιοχή» όχι μόνο με τα δικά της στρατεύματα – σε ρόλο «σκελετού» πάνω από τον οποίο στην συνέχεια απλώνονται τα στρατεύματα των ανατολικοευρωπαϊκών δορυφόρων του ΝΑΤΟ – αλλά και με κοινωνικοπολιτικούς θεσμούς.

Ας το παραδεχτούμε: Η Πολωνία σηματοδοτεί τώρα την αρχή της «αναδιαμόρφωσης» των συνόρων της Ευρώπης – και αυτό επηρεάζει επίσης την Λευκορωσία, η οποία δεν είναι απλώς σύμμαχος της Ρωσίας, αλλά αποτελεί de jure κράτος ένωσης με την Ρωσία.

Η εν λόγω πραγματικότητα θα εγκυμονεί μακροπρόθεσμους κινδύνους για την Ρωσία ακόμη και μετά το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ειδικά εάν σημαντικές περιοχές της Ουκρανίας τεθούν υπό τον έλεγχο της Βαρσοβίας».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Πολωνία αποφάσισε την μετονομασία του ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ στα επίσημα έγγραφα!!!

Το Καλίνινγκραντ είναι πόλη-λιμάνι και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Καλίνινγκραντ, του ρωσικού θύλακα που βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας στη Βαλτική Θάλασσα.

Η περιοχή αυτή είναι γεωγραφικά αποκομμένη από την υπόλοιπη Ρωσία και ενδεχομένως, την καλοβλέπουν στην Βαρσοβία.

Την απάντηση την έδωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ:

«Οι Πολωνοί Ρωσόφοβοι θέλουν να διδάξουν σε όλους ιστορία. Το όνομα της ρωσικής πόλης του Καλίνινγκραντ δεν τους αρέσει. Προτείνουν αντ’ αυτού να γράψετε Krulevets.

Λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχει Κρακοβία για αυτούς. Μόνο το Krakau.

Well, in that case, no Kraków for them; only Krakau.

Δεν υπάρχει Gdańsk, μόνο Danzig.

Δεν υπάρχει Szczecin, μόνο Stettin.

Δεν υπάρχει Poznań, Μόνο Posin.

Δεν υπάρχει Wrocław, μόνο Breslau.

Η λίστα μπορεί να συνεχιστεί και να συνεχιστεί.

Και φυσικά, Δεν υπάρχει καμία Πολωνία, μόνο το Δουκάτο της Βαρσοβίας, ή το Βασίλειο της Πολωνίας ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως διάδοχος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας»!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί