Πολωνία εναντίον Ουγγαρίας σε σχέση με την Ουκρανία

Τι αναφέρθηκε

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα την Ουγγαρία ότι επιδεικνύει μια σοκαριστική έλλειψη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία και δήλωσε ότι πιστεύει ότι η ουγγρική κυβέρνηση δημιουργεί ένα κλίμα εχθρότητας προς το Κίεβο για να το χρησιμοποιήσει στην προεκλογική εκστρατεία για τις ουγγρικές βουλευτικές εκλογές.

«Θα περίμενα ένα πολύ μεγαλύτερο αίσθημα αλληλεγγύης από την Ουγγαρία προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Πολωνός ΥΠΕΞ Ράντοσλαβ Σικόρσκι σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Και αντ’ αυτού, με τη βοήθεια της κρατικής προπαγάνδας… το κυβερνών κόμμα κατάφερε να δημιουργήσει ένα κλίμα εχθρότητας προς το θύμα της επιθετικότητας. Και τώρα προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί αυτό στις γενικές εκλογές. Είναι σοκαριστικό», είπε.

Η Πολωνία από την άλλη στηρίζει το Κίεβο στον πόλεμο που προκάλεσε το ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Αναλυτές αναρωτιούνται μήπως η στάση της Ουγγαρίας είναι η πιο σωστή και όχι ο δρόμος της σύγκρουσης που έχει επιλέξει η Βαρσοβία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-PAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί