Στην Γερμανία επικρατεί πολιτικός χαμός μετά την σύμπραξη CDU και AfD για το μεταναστευτικό – ΕΔΩ. Η κατάσταση οδήγησε σε παρέμβαση της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ανήκε στην διεθνιστική πτέρυγα της CDU.
Στρέφεται εναντίον του αρχηγού του κόμματος CDU Φρίντριχ Μερτς, του οποίου το δεξιό προφίλ ενισχύεται και μένει να φανεί, αν αυτό γίνεται για προεκλογικούς λόγους ή αν υπάρχει πράγματι αλλαγή πλεύσης και πρόθεση μετεκλογικής συνεργασίας με το δεξιό κόμμα AfD, το οποίο στηρίζει και ο Έλον Μασκ.
Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της, έγραψε ότι η απόφαση του πρώην κόμματός της ήταν «λανθασμένη» και είπε ότι «για πρώτη φορά επιτεύχθηκε πλειοψηφία με τις ψήφους του AfD σε ψηφοφορία στην γερμανική Βουλή – Bundestag».
Σημείωσε μεταξύ άλλων, υπενθυμίζοντας πως ο Φρίνιτρικ Μερτς είχε προτείνει να μην υπάρξει σε θέματα της Βουλής πλειοψηφία με ψήφους του AfD:
«Πιστεύω ότι θα ήταν λάθος να μην αισθανόμαστε πλέον δεσμευμένοι σε αυτήν την πρόταση και να επιτρέπουμε έτσι την πλειοψηφία με τις ψήφους του AfD για πρώτη φορά σε ψηφοφορία στην γερμανική Βουλή στις 29 Ιανουαρίου 2025.
Αντίθετα, είναι απαραίτητο όλα τα δημοκρατικά κόμματα να κάνουν τα πάντα μαζί πέρα από τα πολιτικά σύνορα των κομμάτων, όχι ως τακτικού ελιγμούς, αλλά ειλικρινά, με μετρημένο τόνο και με βάση την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, για να αποτρέψουν τέτοιες τρομερές επιθέσεις στο μέλλον όπως η τελευταία λίγο πριν τα Χριστούγεννα Μαγδεμβούργο και πριν από λίγες μέρες στο Aschaffenburg».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εθνικό Πάρκο Κερκίνης: Ο υπεραιωνόβιος ιταμός, 1074 ετών στέκει αγέρωχος – Φυτεύτηκε στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 33χρονο οδηγό -Έβρισε τους τροχονόμους επειδή του βεβαίωσαν πρόστιμο
- Για ναρκωτικά συνελήφθη 44χρονος, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης – Τα έκρυβε ακόμη και στην εξώπορτα του σπιτιού του
- Europol: Μεγάλη επιχείρηση για τη διάλυση συνθετικού ναρκωτικού κυκλώματος
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 33χρονο Αλβανό καταδικασμένο για διακίνηση ναρκωτικών
- Φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης: Αναμονή 7 μήνες για τα φάρμακα Υψηλού Κόστους στα φαρμακεία της γειτονιάς
- Ιράν: Τι λέει η χήρα του τελευταίου σάχη σε συνέντευξή της
- Ρέθυμνο: Εξιχνιάστηκε υπόθεση φυτείας κάνναβης στον Δήμο Αμαρίου – Εντοπίστηκαν οι τέσσερις δράστες
- Στα 2.700 τα αντικείμενα της συλλογής ανοιχτηριών του Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου, vid
- Ρωσία: Κατασβέστηκε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από ουκρανική επίθεση με drones









