Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτείται από την πρωθυπουργία – Έκτακτο διάγγελμα – ΒΙΝΤΕΟ

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία ανακοίνωσε με διάγγελμά του προς τον βρετανικό λαό ο Μπόρις Τζόνσον.

Ήδη, πλήθος δημοσιογράφων βρίσκεται έξω από το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, απ’ οπου έγινε το διάγγελμα, που ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 12:00 (ώρα Αγγλίας, ώρα Ελλάδος 14:00), στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 12:30 (ώρα Αγγλίας, ώρα Ελλάδος 14:30).

Η παραίτηση από την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος έρχεται ως αποτέλεσμα του σκανδάλου που προκάλεσε η είδηση ότι ο Μπόρις Τζόνσον διόρισε τον βουλευτή Κρις Πίντσερ σε κυβερνητική θέση στη Βουλή των Κοινοτήτων, αν και γνώριζε ότι εις βάρος του εκκρεμούσε έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση από το 2019.

Ήδη, περίπου 60 στελέχη της κυβέρνησης έχουν υποβάλλει την παραίτησή του, γεγονός που καθιστά την απομάκρυνσή του από την ηγεσία των Τόρις αναγκαία.

Οι εξελίξεις ανάγκασαν την υπουργό Εξωτερικών Λις Τρας να επιστρέψει από την Ινδονησία, όπου βρισκόταν για την G20. Παράλληλα, λίγο μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης παραίτησής, ο Τζόνσον και το επιτελείο του προχωρούν σε ανασχηματισμό, για να αναπληρώσουν τις θέσεις των υπουργών που παραιτήθηκαν.

φωτο:intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί