ανακοίνωσε χθες το βράδυ το Ελιζέ, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε στην Εθνοσυνέλευση και η οποία οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης του Μισέλ Μπαρνιέ.
Στον απόηχο αυτού του αποτελέσματος, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να αναλάβει τις ευθύνες του, χωρίς ωστόσο να ζητήσει ξεκάθαρα την παραίτηση του.
Αντιθέτως ανέφερε ότι σκοπεύει να αφήσει τον νέο πρωθυπουργό να εργαστεί ούτως ώστε να καταλήξει σε έναν κρατικό προϋπολογισμό αποδεκτό για όλους.
Σε άλλο μήκος κύματος, ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν ζήτησε την παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμα και αν διορίζει κάθε τρεις μήνες έναν Μισέλ Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία, δεν θα καταφέρει να μείνει στην προεδρία της Δημοκρατίας για τα επόμενα τρία χρόνια».
Από την άλλη, ο Γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Ολιβιέ Φορ δεν έθεσε θέμα παραίτησης του προέδρου της Δημοκρατίας και κάλεσε τον Μακρόν να ακούσει τους Γάλλους και να διορίσει πρωθυπουργό προερχόμενο από τους κόλπους της αριστεράς.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Ο Καναδός πρωθυπουργός συνάντησε τη «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας και γιόρτασε τα γενέθλιά της, vid
- Χρυσοχοΐδης: Μεγάλη σημασία έχει η προστασία κρίσιμων υποδομών όπως το νερό και οι τηλεπικοινωνίες
- Λίγο γέλιο μέσα στη μαυρίλα: Επικό ΒΙΝΤΕΟ εν μέσω πολέμου έγινε viral
- Κάλιο, το απαραίτητο – Ποια τρόφιμα έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα
- Ισχυρός Ιρανός ιμάμης ζητά άμεση εκλογή νέου Ανώτατου Ηγέτη
- Πόση βρωμιά κρύβουν τα καθίσματα των λεωφορείων; Δεν φαντάζεστε! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Ρούμπιο ζητά την… άδεια από τον Τραμπ να μιλήσει στα ισπανικά, vid
- Εντόπισε τον σύζυγό της που θάφτηκε σε χιονοστιβάδα μέσω του «Find My iPhone»!
- Το Ιράν λέει πως διαθέτει αποδείξεις ότι ορισμένες γειτονιικές χώρες είναι στην υπηρεσία «του εχθρού»









